Atakaş Limanına ilk gemi törenle yanaştı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Körfezi’nde kurulan ve 10 milyon ton kapasiteli Atakaş Limana ilk gemi törenle yanaştı. Atakas Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, Doğu Akdeniz’de 200 DWT kapasiteli büyük gemilerin yanaşabileceği sayılı limanlar arasında olduklarını söyledi.

İskenderun İkinci Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan Atakaş limanında ilk geminin yanaştırılmasına Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, yönetim kurulu Üyesi Mustafa Atakaş, Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci ve davetliler tanıklık etti.

Atakaş Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, On milyon ton kapasiteli, ülkemize bölgemize yakışır bir liman oldu diyerek şunları söyledi: “En güzel avantajı da 200 DWT gibi çok büyük gemilerin yanaşabilecek olması. Ülkemiz için büyük avantaj. Çünkü gemiler büyüdükçe navlunlar düşer. Atakaş Grubu olarak yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bugün yanaşan ilk gemimiz tesadüfen rulo sac demir çelik ürünü getiren bir gemi. İşadamları ve yatırımcılar olarak bölgenin ve ülkenin huzura kavuşmasını canı gönülden istiyoruz. Çünkü çok güzel bir ülkede cennet bir ülkede yaşıyoruz. Hep birlikte kıymetini bilelim. Bizler yatırımcı olarak hiç durmadan yatırımlarımıza devam edeceğiz. Bunu yapmak zorundayız çünkü yatırım olmazsa ekonomi olmazsa hiçbir şey olmaz. Ekonomik anlamda güçlü olursak da bize hiç kimse dokunamaz.”

Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Atakaş,  Ailemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Atakaş Şirketler Gurubu Genel Müdürü İhsan Ar, Liman ile ilgili ilk kazığı Mart 2016 ‘da denize çaktıklarını ve gün itibari ile de ilk gemiyi yanaştırdıklarını belirtti.

Atakaş Şirketler Gurubu Genel Müdürü İhsan Ar, İskelenin kazıkları için 15 bin 500 ton kazık taşı, 93 bin metreküp beton, 9 bin 800 ton inşaat demiri kullandıklarını belirterek,” İskele yüzeyi 25 bin metre kare, demir yolunun deniz tarafı 150 dönüm, kara tarafında 60 dönüm olmak üzere toplam 230 dönüm limana ait kullanabilir arazimiz var. Gemilerin yanaşacağı iskele derinliğimiz – 9 dan başlayıp -28 de bitiyor. Doğu Akdeniz’deki 200 DWT kuru yük gemilerinin yanaşabileceği sayılı tek liman” dedi.

Atakaş Liman Müdürü Vedat Ohri, hareketli dört vinç ile hizmet verdiklerini ifade ederek, “Hali hazırda iki vincimiz var iki tanesi 140 tonluk, diğer iki tanesi 50 bin tonluk vinçler aynı anda dört gemiye hizmet verebilecek kapasitedeyiz. Önümüzdeki günlerde 8 katına kadar çıkartmayı düşünüyoruz. Limanın kapasitesi yaklaşık on milyon ton” konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.