Afrin Şehitlerinin ruhu şad olsun

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Valisi Erdal Ata, Zeytin Dalı Harekatı’nda  Şehit olan askerlerimiz için tertip edilen Kur’an-ı Kerim tilaveti programına katıldı.
 15 Şubat 2018 Perşembe günü saat 16.45’de Armutlu Camii Taziye Salonunda gerçekleşen  ve Armutlu  Mahallesi  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından  düzenlenen programa, Vali Ata’nın yanı sıra MKÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Emin Okuyucu, Musevi Cemaati Temsilcisi Şaul Cenudioğlu, Siyasi Parti İl Başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Program şehitlerimizin ruhuna Kur’an-ı Kerim okunması ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrinde bulunan KCK/PYD/YPG/PKK/DAES terör örgütlerine yönelik sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetciklerimizin başarısı için hep birlikte edilen dualar ile devam etti.
Programın sonunda bir değerlendirme yapan Vali Ata, milletmizin tarih boyunca yaşadığı birçok badireyi birlik ve beraberlik içinde tek yürek olmayı başarması sayesinde atlattığını ifade ederek, “Hatay’da farklı inanç ve kültürlere mensup hemşehrilerimiz dün olduğu gibi bugün de kardeşliğin verdiği güçle tek yürek olmuştur. Şehitliğin ne demek olduğunu çok iyi idrak eden milletimiz, Allah’ın izniyle bu zorluğun üstesinden de gelecektir. Biz 80 milyon Türk Milleti olarak ırk, köken, inanç, kültür ve mezhep farkı gözetmeden bir ve beraberiz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine ve aziz milletimize ise başsağlığı diliyorum. Bugün burada devleti ve milleti için gözünü kırpmadan canını veren şehitlerimizin ruhlarını şad ettik. Onların yüksek fedakarlıkları sayesinde  bizler evlerimizde güven hissi ile oturabiliyoruz. Bu vesileyle halen Afrin bölgesinde, İdlib bölgesinde ve ülkemizin dört bir yanında  görev yapan tüm güvenlik güçlerimize görevlerinde muvaffakiyetler diliyor, bu programın tertip edilmesinde emeği geçen değerli hemşehrilerimin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.