Kızılay Anaokulu Açıldı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığının Ülke genelinde yaptığı “ 81 İle 81 Anaokulu Projesi” kapsamında Hatay Valiliği ve Kızılay arasında imzalanan protokol çerçevesinde yapılan Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış Anaokulu’nun açılışı, Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın Erzincan’dan videokonferans ile iştiraki ve Hatay Valisi Erdal Ata ile beraberindekilerin İskenderun ilçesinden yaptığı canlı bağlantı ile gerçekleştirildi.

13 Şubat 2018 Salı günü günü saat 16.30’da Erzincan’dan yapılan ortak yayınla başlayan Anaokulunun açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, İskenderun İlçe Müftü Vekili Mehmet Altunal’ın dua etmesi ile başladı.

Konuşmalarını yapmak ve toplu açılışları gerçekleştirmek üzere kürsüye gelen Başbakan Sayın Binali Yıldırım, ” Az laf çok iş anlayışıyla çalışıyoruz. 81 İl’de 81 Anaokulu yapıyoruz. Bugün 12 tanesini açılışını yapacağız, Türkiye’deki okul öncesi eğitimin son 15 yılda 4-5 kat arttığını ve bu projenin de sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, “Devlet çocuklarımızın ihtiyacı olan okulları yapıyor ancak maşallah genç nüfusuz, okul yaşına gelen çocuklarımız, oldukça fazla bu da bizim için bir yük değil, bizim bir zenginliğimiz. Çünkü petrolünüz olur, biter, taşa, toprağa, binaya yatırım yaparsınız 50-100 sene ömrü var, gelir geçer ama insana yatırım yaparsanız, nesiller boyunca sonsuza kadar devam eder.” diye konuştu.
Eğitime ve insana yapılan yatırımın dünyadaki en anlamlı ve dönüşü fazla olan yatırım olduğunu dile getiren Başbakan Yıldırım, projede Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Kızılayı, bağışçılar ve Türk Kızılayı İstanbul Şubesinin aktif rol oynadığını ifade etti.

Bağışçılar ile Milli Eğitim Bakanlığının buluşturulduğunu ve herkesin sorumluluk üstlendiğini, böylece projenin hayata geçtiğini anlatan Başbakan Yıldırım, şu anda 25 inşaatın devam ettiğini, bugün de 12 açılışın gerçekleştirileceğini söyledi ve hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Daha sonra kürsüye gelerek konuşan Vali Ata “ Sayın Başbakanım Hatay’ın İskenderun İlçesinden başta zatalileriniz olmak üzere, muhterem hanımefendi, Sayın Bakanlarımız ve tüm konukları saygı ile selamlaıyoruz, hayırsever iş adamımız Recep Atakaş tarafından yaptırılan bu güzel anaokuluna anlamlı bir isim verildi. 10 Ocak 2016 yılında Diyarbakır’ın Sur İlçesinde şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış ‘ın ismi verildi, ondan dolayıda mutluyuz.” dedi
Özellikle iş adamımız Recep Atakaşa’a da teşekkür ediyorum, böylesine güzel bir eseri yapıp bir şehitimizin ismini yaşatmasına vesile olduğu için, ayrıca Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanına, Milli Eğitim Bakanımıza da cok tesekkür ediyoruz 81 İlde böylesine güzel bir proje başlatarak 81 Anaokulu ülkemize kazandırdıklarından dolayı, ben bu okulun ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum . dedi
Vali Erdal Ata, hayırsever Recep Atakaş, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli,  İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, şehidimizin babası İlyas Kıldış ve sehidimizin annesi, Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay tarafından kurdelenin kesilmesi ile açılış gerçekleştirildi.
Toplu açılış törenine Hatay Valisi Sayın Erdal Ata’nın yanı sıra hayırsever Recep Atakaş, Şehidimizin babası İlyas Kıldış ve sehidimizin annesi, İSTE Rektörü Prof Dr. Türkay Dereli, İskenderun Deniz Üs Komutanı Albay Aykar Tekin, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Güler, Türk Kızılayı İstanbul Şube Temsilcisi Murat Çalış, Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.
Açılış programı, Vali Ata ve beraberindekilerin Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış Anaokulu’nu gezmesi ve Başbakan Sayın Binali Yıldırım tarafından gönderilen hediye satranç takımlarının öğrencilere dağıtılması ile son buldu.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.