CHP’li Eski Bakan Matkap: “Ülke zor bir süreçten geçiyor”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP’li Eski Bakan Nihat Matkap, İlçe ve il kongreleri ile kurultaylarının tamamlanmasının ardından İskenderun İlçe teşkilatını ziyaret ederek partililere önemli mesajlar verdi.

İlçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetimleri ile kurultay delegelerinin katılım ilgisinden dolayı memnuniyetini dile getiren Nihat Matkap, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini belirterek, endişelerini ve kaygılarını dile getirdi.

CHP Genel Kuruluna da yoğun ilgi gösterilmesini zor dönemde büyük bir özveri olduğunu dile getirdi. Nihat Matkap konuşmasında; “Soluk almadan çalışma yapmamız gereken bir döneme girdik. Ben çok endişeliyim. Türkiye’nin başkanlık sistemine giderek sürüklenmesi endişelerimi kat-kat arttırıyor. Hala belki gündelik hayatımızda fark etmedik ama henüz başkanlık sistemi tamamen hukuksallaşmadan yaşadıklarımız geleceğe yönelik çok belirleyici işaretler veriyor. Türkiye’de ne yazık ki hukuk düzeni giderek yıkılıyor. Bununla birlikte siyasetin hukuku da giderek paramparça oluyor. En son 2 somut örnek vereyim, Enis Berberoğlu ilgili… Ağır Ceza Mahkemesinin kararı temyiz mahkemesine götürüldü. Temyiz Mahkemesi Enis Berberoğlu için hak ihlalinde bulunduğuna karar verdi ve salıverilmesine karar verdi. Ama Ağır Ceza Mahkemesi bunu reddetti. Bunun üzerine konu tekrar temyiz mahkemesinde gittiği zaman hükümet aynı kararı alacakları için hakim ve savcıyı tayin etti. Şimdi öyle bir Türkiye’de yaşıyoruz. Hakların hukukların ihlal edildiği bir dönemi yaşıyoruz. Şimdi 2 önemli gazeteci Mehmet Altan ve Şahin Alpay ile ilgili Anayasa Mahkemesi yine hak ihlaline karar verdi onların salıverilmesi gerektiğine hükmetti. Ama siyasetten gelen emirle alttaki mahkeme bu karara uymadı. Bunlar çok vahim gelişmeler. Yarın aynen siyasi partiler bile kapanabilir. Siyaset hukuku da ciddi biçimde çürüdü. En son yaşanan olay, gece yarısı AKP’nin İstanbul il başkanına istifa et diye talimat gidiyor ve istifa ediyor. Bir talimat gidiyor, AKP’ye yüzde 49 oy kazandıran hareketin Genel Başkanı Davutoğlu istifa ediyor. Bunlar çok vahim gelişmelere götürüyor ülkeyi. Bunun sonu iç karmaşa, bunun sonu insanların birbirine girmesi. Onun için Türkiye’nin kaderine el atmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Bugüne kadar böyle sıkıntılarımız yoktu ama şimdi ne olacağını kestirmek giderek güçleşiyor. Felaket kapıda… Eğer Türkiye’ye demokrasi kaybolmasaydı belki de bugün Mehmetçiklerimizi de kaybetmeyecektik. Eğer siyaset kültüründe bu kadar aşırma olmasaydı bunlar da yaşamayacaktı.”  dedi. Partisi CHP´nin Hatay´da yenden seçilen ilçe yönetimi ile kadın ve gençlik kollarına da ´hayırlı olsun´ diyen Matkap,  İskenderun, Payas, Erzin, Dörtyol, Belen ve Arsuz ilçe örgütlerini de kutladı.

TÜRGEV’e arsa kakarına “İTİRAZ”

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, İskenderun Belediye Meclisinin geçtiğimiz haftalarda CHP ve MHP´li üyeler “hayır” oyu kullanırken, AKP’liler ve geçen yıl CHP’den ihraç edilen bağımsız üye Fatma Korçak’ın da “evet” oyu kullanması ile 15 “hayır” oyuna karşılık, 16 “evet” oyu ile kabul edilerek TÜRGEV’e verilen arsa ile ilgili CHP’nin itiraz ettiğini söyledi.

Sözkonusu arsanın  TÜRGEV’e devredilmesine meclis grupları tarafından itiraz edildiğini ve bu konuyla ilgili gerekirse mahkemeye başvuracaklarını ifade eden Mansuroğlu; Nihat Matkap’ın da katıldığı toplantıda şunları söyledi:

“Yıllardır İskenderun’da sosyal Demokrat belediyelerin edindikleri mülkleri, gayrimenkulleri bir mirasyedi edasıyla satıp yiyen bir belediye anlayışı var. Bundan önce de birkaç yer birilerine devredilmişti ve son olarak da İskenderun’un kalbinde Sakarya Mahallesi’nde beş buçuk dönümlük bir yer bila bedel Bilal oğlanın Vakfı’na devredildi, mecliste o karar alındı. Sanki babalarının malını satıyorlar, sanki miras malı satıyorlar. Bu satılanlar, bu devredilenler, bila bedel verilen yerler İskenderun halkının malı. 2019’da bu yeni seçilen devrimci ruh ve seçilen kadrolarla halkın iktidarını kuracağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın Biz örgüt olarak üstümüze düşeni yapacağız. 2019’da oradan ineceksiniz ve bunun hesabını sizden soracağız. Bu alınan karara Belediye Meclis grubumuz itiraz etmiştir, bir daha görüşülmesi gerekiyor. Eğer bu yolu da kapatırlarsa biz mahkemeye gideceğiz. 2019’da adalet ve demokrasiyi test edecek kadrolarımızla iktidara geleceğiz ve bu halkın iktidarı olacak.”

“CHP’de örgütlenmeye yatay ve dikey örgütlenme dönemi”

CHP’li Eski Bakan Nihat Matkap’ın da katıldığı toplantıda konuşan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, bir yenilenme sürecinden geçtiklerini ve halkın iktidarına yürümek amacıyla A takımını kurduklarını belirtti.

 

Önümüzdeki süreçte İlçe Örgütü olarak yatay ve dikey örgütlenme modelini geliştireceklerini belirten Mansuroğlu, “daha da geniş yerlere yayarak bir çalışma içerisine gireceğiz. Çünkü gerçekten çok tehlikeli ve sıcak bir bölgede yaşıyoruz. Olaylar günlük değişiyor. Öncelikle sınır güvenliğimiz için, bu ülkenin güvenliği için sınır dışında hayatını kaybeden değerli Mehmetçiklerimize, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine ve Türk ulusuna başsağlığı diliyorum. Kirli bir savaşın içine girdik, çok üzülerek görüyoruz ki her gün şehit haberleri geliyor. Bunun artmasından şiddetle endişe duyuyoruz.” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.