Ekogündem Kuruluşunun yıldönümünü kutluyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

13 Şubat 2007 tarihinde kuruluş çalışmalarını tamamlayarak yayın hayatına başlayan Ekogündem Gazetesi, kuruluş yıldönümünü kutluyor. İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Ekogündem Gazetesinin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla 31.01.2018 tarihinde Gazetemizin Kurucusu – İmtiyaz Sahibi Serpil Korkmaz’ı kutlayan bir yazı kaleme aldı.

Medya kuruluşlarının; kamuoyu oluşturma, bilgi ve bilinçlendirmede önemli görevler üslendiğini belirten İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, basını ileri  demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından olarak tanımladı.

 Kaymakam Soytürk, Ekogündem Gazetesi ve www.ekogundem.org haber portalının 11. Kuruluş yıldönümü kutlama mesajında şu görüşlere yer verdi:

 “SAYIN; SERPİL KORKMAZ

EKOGÜNDEM GAZETESİ

İMTİYAZ SAHİBİ

                                                       

İleri demokrasilerin vazgeçilmez kurumlarından olan basın ve medya kuruluşları, toplumun gözü kulağı ve sesi olmakla kalmayıp; aynı zamanda devletle toplum arasında köprü görevi gören önemli birer sivil toplum örgütleridir.

 Hızla büyüyen ve gelişen İlçemizin gerek ekonomik, gerekse sosyal olarak geldiği noktada sivil toplum örgütlerinin yanı sıra basın kuruluşlarının katkısı azımsanmayacak derecede büyüktür.

 Siz değerli basın mensuplarımız ise oldukça önemli olan toplumun bilgi edinme hakkını yerine getirirken kamu görevi de icra eden önemli toplumsal aktörlersiniz.

 Mahalli basınımızın, kent halkını eğlendirme, eğitme, bilgilendirme görevini üstlenerek, kamuoyunun oluşmasına katkı sağlamasının yanı sıra, bölge halkının kültürel kimliğini korumak, haklarına sahip çıkmak, bölgeye saygın bir konum kazandırmak gibi önemli görev ve sorumlulukları da olduğu aşikârdır.

 

Kamuoyunda “dördüncü kuvvet” olarak da algılanan basının; habercilik mesleğini icra ederken ilkeli, dürüst ve tarafsız olması hususu oldukça önem arz ettiği gibi, gerek kamuoyu oluşturmada, gerekse kamu adına denetim görevini yerine getirirken ilkeli ve objektif duruşunu devam ettirmesi ve mesleki ilke ve esaslara uygun yayın anlayışını sürdürmesi de en büyük temennimiz olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 13.02.2007 tarihinde yayın hayatına başlayan, EKOGÜNDEM GAZETESİ ile www.ekogundem.org alan adı uzantılı internet haber portalınızın kuruluş yıldönümünü içtenlikle kutlar, bu günlere gelmesinde emeği geçen tüm yönetici ve çalışanlarını şahsınızda tebrik eder, habere ulaşma ve haberi kamuoyuna ulaştırma çabalarınızda başarılar dilerim.”    

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.