Bakan Albayrak Türkiye’nin 2. FSRU Terminalinin açılışını yaptı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Botaş’ın hizmete aldığı, günlük 20 milyon m3 sisteme gaz basma kapasiteli, Türkiye’nin 2. FSRU (Sıvılaştırılmış Doğalgaz Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi) Terminalinin açılışını yaptı.

BOTAŞ Dörtyol Terminalinde düzenlenen açılış törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Hatay Valisi Erdal Ata, BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan, protokol üyeleri ile çalışanlar katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2017 yılını enerji alanında büyük başarılar ile rekorlara imza atarak başlattıklarını ve 2018 yılında daha çok çalışacağız sözü verdiklerini söyledi.

REKOR SÜREDE TAMAMLANDI

Albayrak, Dörtyol terminali genişletme çalışmalarının 8 ay gibi kısa zamanda rekor denilecek bir sürede tamamlandığını belirterek “Geçen yıl İzmir Aliağa’da Türkiye’nin ilk FSRU terminalini hizmete aldık. Bugün burada Türkiye’nin ikinci FSRU terminalini hizmete alıyoruz” dedi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.