İŞ İNSANLARIYLA HADO İSTİŞARESİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’ın gastronomi şehri seçilmesine vesile olan ve EXPO 2021 şehirde gerçekleştirilmesi için var gücüyle çalışan Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay Deniz Otobüsü (HADO) projesiyle başarılarını taçlandırıyor.

Hatay’ın turistik, kültürel ve sosyal alanlarda hak ettiği değeri görmesi için atılan adımlara bir yenisini daha ekleyen HBB, Hatay’a yeni bir ulaşım ağı kazandırmak amacıyla başlatılan HADO ile ilgili istişare toplantıları gerçekleştiriyor.

Ferhan Kuseyri Konağı’nda 7 Şubat Çarşamba günü iş insanlarıyla gerçekleştirilen deniz otobüsü istişare toplantısında kentin turizm potansiyeline değinilerek, Akdeniz ülkelerinden gelecek ziyaretçi sayısının deniz otobüsüyle iki katına çıkarılmasının hedeflendiği konuşuldu.

Ferhan Kuseyri ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, HBB Başkan Danışmanı Muhsin Cömert, HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Bozkurt, iş insanları, kanaat önderleri ve basın mensupları katılım gösterdi.

HADO ULUSAL BASINDA DA YANKI BULDU

Şehre ekonomik sosyal ve kültürel anlamda yeni bir soluk getirmek amacıyla hazırlanan proje, başta Hatay halkı olmak üzere tüm iş dünyası tarafından heyecanla karşılandı. Ulusal basında geniş yer tutan proje, Hatay’ın jeopolitik konumu sebebiyle Türk iş dünyasının da gözlerini Hatay’a çevirdi.

KUSEYRİ: “EKONOMİMİZE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

Hatay Deniz Otobüsü ile ulaşım anlamında yeni bir dönemin başlayacağı ve kent ekonomisine büyük katkı sağlayacağı inancında olduklarını belirten Ferhan Kuseyri, “Dünyanın en değerli topraklarına sahip kentimizin kıymetini biliyor ve topraklarımızı seviyoruz. Kendine özgü bitkileri, zengin meyve-sebze potansiyeli ve dillere destan yemekleriyle anılan şehrimizin ulaşım alanında gelişmesi ve iyileştirilmesi gerekiyor. Bu kapsamda deniz ulaşımının kentte yetişen ürünlerin ihracatına katkı sağlayarak başta şehrimiz olmak üzere ülke ekonomisine fayda sağlayacağı inancındayız” ifadelerinde bulundu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.