ANTAKYA BELEDİYESİ GENÇLİK MERKEZİ’NDE GİTAR KURSU

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Antakya Belediyesi sosyal belediyecilik çatısı altında kurduğu Gençlik Merkezinde ücretsiz kurslarda kış dönemi devam ediyor.

Antakya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Gençlik Merkezi’nde Gitar Kursu ile hizmet vermeye devam ediyor. Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamada; Gençlik Merkezi’nde uzman eğitmenler tarafından verilen Gitar derslerinde beşinci dönem kurslarının devam ettiği belirtildi.

Açıklamada Gitar enstrümanı hakkında şu bilgiler yer aldı, “Gitar parmakla ya da penayla çalınan esasen sekiz şekline benzeyen yanları iki tarafı oyuk üzerinde ses perdeleri olan uzun saplı ve telli bir çalgıdır. Gitarlar genelde altı tellidir ve değişik Ağaç türlerinden yapılırlar.

En alt tel bazen bir oktavlık bir aralıkla akort edilirken, en üst tel çoğunlukla tektir 16. yüzyılda beş telli gitarlar da ortaya çıkmıştır İlk gitarlarda sap kafası düz bir şekilde yerleştirilmişti ve akort burguları “friction pegs” arkadan ayarlanıyordu.

Bu tip gitarın klavyesi enstrümanın göğsü ile aynı seviyedeydi ve sekizle on arasında bağırsak ile bağlanarak yapılmış perdeleri “fret” vardı Gövdesi bugünün standartlarına göre daha küçük ve daha az kıvrımlıydı. Sırtı bombeli veya düzdü ve ses deliği “soundhole” dekoratif bir parşömen veya Ağaç işlemeyle kaplanmıştı.

Bu tip gitarın kırılgan yapıda olması, değişen modalar, farklılaşan akortlama şekilleri ve metal tellerin kullanımı pek çok enstrümanın yok olmasına veya değişime neden olmuştur.

Ayrıca gitar çalmak çalan kişiye birçok fayda ve olumlu şey sağlar. Bu olumlu yanlara bakacak olursak;

*  Ritim duygunuzu geliştirir,

* Zihni dinlendirir

* Hayal gücünüze katkıda bulunur,

* Parmaklarınıza esneklik katar,

* Algılama yeteneklerinize katkıda bulunur,

* Diğer enstrümanlara geçerseniz kolaylık sağlar. Özellikle telli çalgılarda bu yetenek daha da etkilidir.

* Stres atmanıza yardımcı olur,

* Parmaklardaki kireçlenme olayını %200 azaltması gibi daha yüzlerce faydası vardır.”

Kurslar hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin Cebrail Mahallesi Cengiz Caddesi üzerinde bulunan Gençlik Merkezi’ni ziyaret edebilecekleri veya 0326 213 03 04 numaralı telefondan bilgi alabilecekleri bildirildi

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.