20 Yıla Mahkum Oldu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Suudi Arabistan’da adının captagon kaçakçılığına karıştığı iddiasıyla idamla yargılanan Türk Sinan Karadaş’ın uluslar arası kaçakçılık iddiasıyla 20 yıl hapis cezasına mahkûm edildiği belirtildi.

Dün cezası kesinleşen Sinan Karadaş’ın İskenderun’da yaşayan eşi Birgül Karadaş, eşinin idam cezasının affedildiğini ancak uluslar arası kaçakçılık iddiasıyla birlikte yargılandığı bir başka Türk Vatandaşıyla  20’şer yıl hapis cezası verildiğini belirtti. Birgül Karadaş, aynı davada aynı konuyla yargılanan Araplara ise 3-5 yıl arasında hapis cezalarının verildiğini ifade etti.

*Bir captagon kaçakçılığı olayına adı karıştırılan Sinan Karadaş’ın İskenderun da 3 çocuğuyla birlikte yaşayan eşi “eşimin nokta kadar suçu olmadığına inanıyorum. Şimdiye kadar başvurduğum hiçbir yetkiliden cevap alamamıştım. Mahkûmiyete rağmen kocamı kurtarabilmek için çabalarımı sürdüreceğim. “dedi.

Suudi Arabistan’da koltuk ticareti yapan ve yaklaşık adının karıştırıldığı captagon kaçakçılığı iddiasıyla 25 Ocak 2017 tarihinden bu yana cezaevinde bulunan Sinan Karadaş(34) ın eşi Birgül Karadaş, “eşimin suçsuz olduğuna inancım tam “dedi.

Cidde Cezaevinde yatan eşinin sadece Mersin’den gönderilen bir buz yapma makinesinin gümrük işlemleriyle ilgilendiğini, ürünün sahibi ya da ilgilisi olmadığını belirten Karadaş, şunları söyledi:

“Bir arkadaşına yardımcı olabilmek için verdiği destek, başına iş açtı. Buz yapma makinası’nın farklı bölümlerine 2 milyon 300 bin adet captagon hap saklanmış. Evrak takibi, gümrük ve nakliye işlemleri için arkadaşı 8 bin Dolar gönderdi ve eşim işlerini yaptı. Ancak, bu konu Arap emniyeti tarafından izleniyormuş. Gümrükten çıktıktan 3 gün sonra bu işi yapanlar yakalanıyor. Evrakların takibi nedeniyle de kocamı yakalıyorlar. Halbuki buz yapma makinesinde hap olduğunu kocam kesinlikle bilmiyordu. Olayla ilgili farklı uyruklu 8 kişi ile birlikte eşim Sinan da cezaevine atıldı. Aslında ben de Cidde’de birlikte yaşıyordum ama vizem dolunca İskenderun’a döndüm. Şimdi 3 çocuğumla birlikte yaşamaya çalışıyorum. Kızım Asmin henüz 5,5 aylık ve babasını görmedi. Kocamın mahkum oluşu bizi perişan etti.“

Bugüne kadar milletvekilleri dahil birçok kişiye başvurduğunu, .Buzdolabını Mersin’den gönderen kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu da belirten Birgül Karadaş, sözlerini şöyle tamamladı:

“6 yıl önce evlendiğim kocam Sinan, aracı olduğu iddiasıyla yargılanıyordu. Suudi Arabistan’da bu tip ağır suçlarda avukat girmiyor. Kadı tarafından yargılanıyorlar. Yetkililere yalvarıyorum. Mahkumiyet olmasına rağmen umudumu kaybetmiyorum. Eşimin en küçük bir suçu olmadığına inanıyorum ve bu konuda bize yardım etsinler. Kızımı babasız büyütmek istemiyorum. “

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.