ULAŞTIRMA BAKANLIĞINDAN HADO’YA TAM DESTEK

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’ın mega projesi Hatay Deniz Otobüsü (Hado) Projesi için geri sayım sürerken projenin gerçekleşmesi adına çok önemli bir ziyaret gerçekleştirildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile Başkan Danışmanı Muhsin Cömert projeye verdikleri desteklerden ötürü Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka ile Ulaştırma Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar’a Ankara’da teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka ve Deniz Ticareti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar, böylesine önemli bir projenin hayata geçmesi için Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne gereken desteği vereceklerini bildirdi. Gerçekleşen ziyarette, projede düşünülen güzergâhların ve limanların, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki ulaşımı adına uluslararası geçiş noktası olabileceği konuşuldu.

BAKANLIK TARAFINDAN PROJEYE TEKNİK DESTEK DE SAĞLANACAK

Projenin hayata geçmesi ve başarılı olabilmesi için Ulaştırma Bakanlığı mühendisleri ve teknik personeliyle projeye gereken desteğin de sağlanacağı belirtilerek, gereken proje izinlerinin de verileceği bildirildi.

TÜRK BAYRAĞI DOĞU AKDENİZ SULARINDA DALGALANACAK

Görüşmede Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, böylesine kaliteli ve önemli bir projeyi Ulaştırma Bakanlığının desteği ve izinleriyle gerçekleştirmenin önemine vurgu yaparak, “Türk Bayrağımızın Doğu Akdeniz sularında dalgalanmasının ve Akdeniz’i böylesine bir projeyle değerlendirecek olmanın ekonomik, kültürel, tarihsel, sosyal bir gelişme olacağını düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Projenin Nisan ayında hayata geçirilmesi için 9 Şubat’ta HBB Meclis üyelerince onaylanması gerekiyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.