İçişleri Bakanı Soylu Hatay’da

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Bakan Süleyman Soylu Hatayı Ziyaret Etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Başbakan Binali Yıldırım’ın Hatay’da gerçekleştireceği programa iştirak etmek üzere Hatay’a geldi.

04 Şubat 2018 Pazar günü saat 11.00’de havaalanına Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile birlikte gelen Bakan Soylu’yu, Hatay Valisi Sayın Erdal Ata, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Vali Yardımcıları Orhan Mardinli, Nursal Çakıroğlu, Hatay milletvekilleri, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, ilçe belediye başkanları ve partililer karşıladı.

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ve beraberindekiler, havaalanı kavşağında bulunan Hatay AFAD Koordinasyon Merkezi’ne geçerek burada 24 saat esası ile görev yapan GAMER personeli ile bir toplantı gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu burada yaptığı değerlendirmede, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin terör örgütlerine karşı Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı bugün itibari ile başarılı bir biçimde yürütülmektedir. Ülkemizin sınır içinde ve sınır ötesinde güvenliğini temin için yapılması gereken her türlü mücadele en kararlı biçimde yapılıyor ve yapılmaya devam edecektir”dedi

Bakan Soylu “Özellikle bir şeyi ifade etmek isterim, maalesef bugün terörü muhafaza etmek isteyen sözde müttefik görünümlü ülkeler var” diyen Bakan Soylu, şöyle konuştu: “Bu bizi üzmektedir. Yani, terör örgütlerini muhafaza etmek dostluk ilişkilerini zedeler. Terör örgütüyle birlikte hareket ederek başka bir terör örgütü ile mücadele etmek uluslararası hukuk ilkelerine de ters bir durumdur. Bu konuda ortaya konulan tutarsız yaklaşımları görmek, değerlendirmelerimizi yeniden gözden geçirmeye bizi zorunlu bırakmıştır” dedi.

AFAD binasında yapılan faaliyetler hakkında Vali Ata’dan bilgiler alan Bakan Soylu, daha sonra Başbakan Binali Yıldırım’ı karşılamak üzere havaalanına geçti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.