İSKENERUN VE MERSİN LİMANLARI ARKAS’IN GÖZDESİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

ARKAS Güneydeki limanları etkin kullanmayı amaçlıyor. Arkas Lojistik, Mersin-İskenderun limanlarına direkt bağlantılı demir yolu hatları ve bölgede yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı ile intermodal taşımacılık projeleri sayesinde müşterilerine daha geniş bir hinterlanda, daha hızlı ulaşım imkânı vermeyi amaçlıyor.

Arkas Lojistik’ten yapılan açıklamaya göre, şirket ekipman yatırımlarına devam ederken lojistik zincirini tamamlamak adına depolama ve dağıtıma da eğildi. Bu amaçla yapılan yatırımlar sonucu şirket; 2017 yılında Yenice/Mersin, Kaklık/Denizli, Aliağa/İzmir ve Körfez/İzmit terminallerinde olmak üzere açtığı dört yeni depo ile bugün toplamda 11 şehirde 15 terminal ve 413.071 metrekarelik terminal alanına erişmiş bulunuyor.

Açıklamada verilen bilgilere göre, Arkas Lojistik Mersin-Yenice Terminali, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı’nın Mersin’in Tarsus ilçesinde, Yenice bölgesinde yapımına başladığı Lojistik Merkezi Projesi’nin yanı başında faaliyetlerini sürdürüyor.

Arkas Lojistik Yenice Terminali’nde konteyner elleçleme, depolama ve stuffing hizmetleri veriliyor. Arkas Lojistik, Mersin-İskenderun limanlarına direkt bağlantılı demir yolu hatları ve bölgede yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı ile intermodal taşımacılık projeleri sayesinde müşterilerine daha geniş bir hinterlanda, daha hızlı ulaşım imkânı vermeyi amaçlıyor. Demir yolunun sağladığı avantajları müşteri odaklı kullanan Arkas Lojistik, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’nde bulunan maden ve mermer işletmelerinin güneydeki limanları daha etkin kullanmalarını hedefliyor.

Mersin-Yenice Terminali; MIP Limanı’na 45 kilometre, İskenderun Limanı’na 157 kilometre, Adana Organize Sanayi Bölgesi’ne 60 kilometre, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ne 239 kilometre mesafede yer alıyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.