Belen Kültür Han Projesi…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Belen Kültür Han projesine ön onay verecek, Adana Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürü Hasan Batum ve Üyelerine, Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Serhat Akçan tarafından Belen Belediyesi toplantı salonunda tanıtım brifingi verildi.
Toplantının ardından Adana’dan gelen heyet Belen ilçesinin çehresini değiştirecek BELEN KÜLTÜR HAN’ın konumlandırılacağı belen pazar yerinde incelemede bulunuldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Belen Belediyesi işbirliğinde, Tosyalı Camiinin karşısında bulunan pazar yerinde yapılması planlanan Kültür Han Proje Tanıtımına ön onay verecek Adana Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürü Sayın Hasan Batum ve Üyelerine, Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Sayın Serhat Akçan, Hatay İl Kültür Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu tarafından, Belediye toplantı salonunda ve alanda proje hakkında bilgi verildi.

 

Konuyla ilgili ifadelerini dile getiren Başkan Vurucu; İlçemiz adına çok önemli bir projeye Kültür ve Turizm Bakanlığımızla imza atıyoruz. Belenimizin çehresini değiştirecek bir proje. Abdurrahman Paşa Türbesini ve Kabaaltı’nı gün yüzüne çıkararak, tarihi değerlerimizi atıl vaziyetten kurtararak, hak ettiği değeri verme çabasındayız. Belen Kültür Han’ın yapımının tamamlanmasının ardından, esnafımızda, halkımızda daha güzel şartlarda alışverişini yapacak. İçerisinde müzenin, kütüphanenin, konferans salonunun, sinemasının, pazar yerinin ve birçok etkinliğe ev sahipliği yapabileceğimiz çok güzel bir kültür kompleksini hayata geçirebilmenin çabası içerisindeyiz. Bizler yerel yöneticiler olarak, ilçemiz adına kalıcı eserler bırakma çabasındayız. İnşallah Belen Kültür Han Projemiz biran önce hayata geçirerek, haklı bir sevinci halkımızla birlikte yaşarız. ifadelerini kullandı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.