Türk Tabipleri Birliği açıklamasına “tepki”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Tabipler Birliği’nin Afrin harekatına yönelik yaptığı açıklama tepkisini çekti.  Tabipler Birliği’ne  ağır eleştiriler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelmişti. Tabipler Birliği Afrin bildirisinde ‘Savaşa hayır, barış hemen şimdi!’ diyerek harekatın durdurulmasını istemişti.

Yapılan açıklamanın ardından Türkiye genelinden  TTB’ye tepki yağıyor. İçişleri Bakanlığı, Türk Tabipler Birliği hakkında, Afrin’e yönelik değerlendirmeleriyle ilgili olarak suç duyurusunda bulunulacağını açıklamıştı. Açıklamada ayrıca, “Merkez Konseyi üyelerinin görevlerine son verilmesi amacıyla dava açılmasını talep etme zorunluluğu hasıl olmuştur.” denilmişti.  Öte yandan Yargı da Türk Tabipler Birliği açıklaması için harekete geçti.

Hatay Sağlık-Sen Şube Başkanı Feleytun Fatih Gönç, Türk Tabibleri Birliğinin açıklamasını kınayan yazılı açıklama yaptı. Gönç açıklamamsında şu görüşleri dile getirdi:

“Terör dili kullanarak teröre hizmet eden bu örgüte en güzel cevabı, bu meslek örgütünün şubeleri vermiştir. Tabipler Birliği’nin açıkladığı görüşe katılmayan illerdeki temsilciler, terörle mücadelede hükümetimizin yanında olduklarını, bütün hekimlerin ülkemizin birlik ve beraberliği için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu açıklamışlardır.

Bu ülkede yaşayıp, başkalarının borazanı olmayı gelenekselleştirenler ya bu huylarından vaz geçsin ya da kimin adına çalıştıklarını, kimden yana olduklarını açıklasın. ‘Savaşa hayır, barış hemen şimdi’ diyerek terörle mücadelenin sonlandırılması çağrısında bulunan TTB, terör örgütleri sınırımızda cirit atarken, ülkemizin yanı sıra vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine kast ederken, barışın nasıl sağlanacağını da açıklamalıdır.

Ülkemiz teröristlerle mücadele ederken, yaşama hakkı konusunda şahin kesilenler, teröristlerin saldırıları, güvenlik güçlerimizi ve vatandaşlarımızı haince, kahpece katletmesi karşısında neden dut yemiş bülbüle dönmektedir?

Ülkemiz, yıllardır her türlü terör örgütleri ve arkasındaki güçlerle mücadele etmektedir. Bu mücadelede hükümetimizin en büyük destekçisi birlik ve beraberliğini hiç bozmayan, içindeki hainlere fırsat vermeyen, vatan sevgisi ve inandığı değerler uğruna hayatını feda etmeye hazır milletimizdir.

Biz genelde kamu görevlilerinin en büyük temsilcisi Memur-Sen, özelde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının temsilcisi Sağlık-Sen olarak daima milletimizin yanında, milletimizin seçtiklerinin yanında olduk. Her türlü darbe girişimini, terör eylemlerini ve teröristleri lanetledik, kınadık. Onlarla mücadelede hükümetimizin yanında olduk.

Son olarak hekimlerimizi de terör savunucusu bu sözde meslek örgütüne karşı tepkilerini göstermeye çağırıyorum. Biz vatanını, milletini seven, demokrasi ve Cumhuriyetini korumak için ölümü göze almış sağlık çalışanları olarak, her türlü terörle mücadelede devletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyoruz.”

Peki TTB bildirisinde ne deniliyor?

İşte Tabipler birliğinin açıklamasının tam metni; İşte Tabipler birliğinin açıklamasının tam metni;

“Biz hekimler uyarıyoruz: Savaş, doğada ve insanda tahribat yapan, toplumsal yaşamı tehdit eden, insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunudur. Her çatışma, her savaş; fiziksel, ruhsal, sosyal ve çevresel sağlık açısından onarılmaz sorunlara yol açarak büyük bir insani dramı da beraberinde getirir.

Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz. Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır. Savaşa hayır, barış hemen şimdi!” ( Türk Tabipleri Birliği/ Merkez Konseyi)”

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.