“Operasyon; Amanos Dağları’nın güvenliği ve Suriye masasını güçlendirecek”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

  1. Dönem AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Alğan, Afrin Operasyonu’nu kendi sosyal ağında takipçileri için değerlendirdi.

Afrin operasyonunun Türkiye için Amanos Dağları’nın güvenliği ve Suriye’deki masada güçlü kalabilmek anlamında avantajlar sağlayacak bir operasyon olduğuna vurgu yapan  25. dönem AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Alğan, şu görüşleri dile getirdi.

“Türkiye günlerdir olası Afrin operasyonunu konuşuyor. Ve konuşmaya devam ettikçe operasyon olasıdan kaçınılmaza dönüyor. Afrin’e sınırı olan Hatay ve Kilis’teki hareketlilik çok cepheli bir operasyon olacağını gösteriyor. Operasyon birçok risk barındırıyor. Afrin’de ne kadar PYD’li olduğunu, olanların savaşçı niteliğini ve ellerindeki silah sayısı/niteliği tam olarak bilinmiyor. Afrin dağlık ve dağınık bir bölge. Doğal koşulları bir savunma savaşına elveriş sağlıyor. Afrin operasyonu Türkiye için Amanos Dağları’nın güvenliği ve Suriye’deki masada güçlü kalabilmek anlamında avantajlar sağlayacak bir operasyon. Türkiye operasyona başlamadan önce diplomatik alt yapıyı siyasi ve askeri anlamda yaptığı uluslararası görüşmelerle oluşturmuş gibi. Diplomatik alt yapı sağlandıktan sonra Afrin’in Türkiye için tehdit olma halinden çıkarılması zaten an meselesi. Amerika, sınır güvenlik ordusunu Fırat’ın doğusuna kuruyor Türkiye Afrin’e giriyor eleştirisi ilk duyulduğunda haklı bir eleştiri gibi duruyor. Bugün Afrin’e girebilmek yarın için Tel Rifat, Menbiç ve Tel Abyad ısrarını diri tutuyor hâlbuki. Afrin operasyonu göstere göstere geliyor çünkü diplomatik alt yapı şart. Teknik açıdan Türkiye ordusunun Afrin’de Pyd’yi yenmesi şaşırtıcı değil. Mevzu tüm gücüyle saldırabileceği diplomatik ortamın oluşturulabilmesi. Hava gücünü kullanamadığınız bir saldırı hem kayıpların sayısını artırır hem operasyonun süresini uzatır. Yine tekrar edersek o anlamda diplomatik alt yapı bu yüzden şart. Afrin operasyonu ile beraber Türkiye Cerablus’tan İdlip’e kadar ciddi bir bölgeyi tahakkümü altına almış olacak. Bu da Suriye’nin kuzey batısında ciddi bir bölgenin tahakkümü demek. Türkiye en fazla kara sınırı sahibi olduğu güney komşusunun 7 yıldır süren iç savaşında en fazla zarar gören ülke. İşte bu yüzden bu operasyon Türkiye’nin önümüzdeki yıllarını garantiye alması için şart.

Özetle;  Amerika: Sınır Güvenlik Gücü adıyla PYD’ye meşruiyet devşireceğim. Rusya: Suriye Halkları Kongresi adıyla Pyd’ye meşruiyet devşireceğim. Türkiye: Ben Afrin’e giriyorum. Beni kaybetmeyi göze alan buyursun diyor. Allah sonumuzu hayır etsin.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.