“GASTRONOMİ KENTİ HATAY” 2018’İN İLK KONUKLARI

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın büyük bir kararlılıkla yürüttüğü çalışmalar sayesinde EXPO 2021’i düzenlemeye hak kazanan Hatay, aynı zamanda UNESCO tarafından Gastronomi alanında ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilmişken; Hatay’a 2018’in ilk gastronomi turu Adana Güney Rotary Kulübü tarafından yapıldı.

Antakya Defne Rotary Kulübü tarafından Hatay’ın Topboğazı Mevkii’nde karşılanan Adana Güney Rotary Kulübü için Kırıkhan Kent Ormanı’nda yer alan bir cafe& restaurant’da düzenlenen brunch sonrasında ören yerleri gezildi. Antakya’daki bir restaurant’da düzenlenen gala gecesinde birer konuşma yapan Adana Güney Rotary Kulübü Başkanı Sinan Aydın ve Defne Rotary Kulübü Başkanı Okşan Halefoğlu; aynı zamanda “sevgi, barış, hoşgörü kenti olarak anılan Gastronomi Kenti Hatay’da, “kaynaşmak ve dostluğu pekiştirmek için” bir araya geldiklerini söyledi. Ertesi günü dünyanın en büyük 2. arkeoloji müzesi olan Hatay Arkeoloji Müzesi ve Türkiye’nin tek Ermeni Köyü olan Vakıflı Köyü ziyaretinden sonra final Samandağ’daki bir restaurant’da, dünyanın en büyük Jumbo Karidesi eşliğinde yapıldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.