KIRIKHAN ARAÇ MUAYENE İSTASYONUNUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

Published on:  /   Yorum yapılmamış

41 Projeyle yola çıkıp 85 projeyi hayata geçiren Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 2018 Yılının hizmet zincirlerindeki ilk halkası olan Araç muayene istasyonunun temeli törenle atıldı.

12 Ocak 2018 Cuma günü saat 11:00’ de Yeni Sanayi Sitesi, Bayezid-i Bistami hz Türbesi yol ayrımında yapılan temel atma törenine Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un yanı sıra, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, TÜV-TÜRK Genel müdürü Naci Menteş, Bölge müdürü Alkan Kolbaşı, Genel müdür yardımcısı Erkan Dinç,  İşletme müdürü Cem Emlek, Ak parti Kırıkhan ilçe Başkanı Ömer Ayhan Şıhça, MHP Kırıkhan ilçe Başkanı Erhan Yavuzyılmaz, Saadet partisi Kırıkhan ilçe Başkanı Atilla Erol, İYİ Parti Kırıkhan ilçe Başkanı Kemal İmren, CHP İlçe yönetim kurulu üyesi İsmail Savaşır, Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil İbrahim Cesur,  Kırıkhan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Toklucu, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri, Basın Mensupları ile çok sayıda esnaf ve vatandaşlarımız katıldı.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, temel atma töreninde yaptığı açılış konuşmasında;

“Kırıkhan’da ki araç kullanan insanlarımız muayene ile ilgili bir sorunu olduğunda Antakya İskenderun’a gitmek zorunda kalıyorlardı. Artık bu zor durumdan kurtulmanın vakti geldi. Bugün burada Araç Muayene İstasyonunun temelini atmanın eşiğindeyiz. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum.

Kırıkhan için olmazsa olmazlarımızdan birisiydi. Sayın bölge müdürlerimizin, oda temsilci arkadaşlarımızın, Belediye Meclis üyelerimizin, siyasi parti ilce başkanlarımızın ve hemşerilerimizin katılımıyla dualar okuyup Bismillah diyerek Kırıkhan Tuv-Türk Araç Muayene istasyonunun temelini atmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

Allah nasip ederse bu yatırım 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanacak. Mart’ın ilk haftası gibi araç sahiplerimiz Antakya ve İskenderun’a gitmekten kurtulacaklar. Kırıkhan, bundan sonra misafir olan değil misafir eden ilçe konumuna gelecek.

İlçemizde trafiğe kayıtlı 40 bin araç bulunuyor. Bunların 2 yılda bir veya her yıl yapılan muayeneleri de üst üstüne koyduğumuz zaman, her yıl 10 binle 20 bin aracımız muayene için diğer ilçelere giderek yakıt, yemek ve diğer masraflardan kurtulmuş olacak aynı zamanda Araç muayenesi için diğer yakın ilçelerden ilçemize gelecek olan araç sahipleri vasıtasıyla esnaf arkadaşlarımız ekonomik yönden gelir elde etmiş olacaklar.

Sosyal ve ekonomik yönden ilçemize çok katkısı olacağına inandığımız bu hizmetin temel atma törenini bizlere nasip ettiği için Allah’a şükür ediyoruz” dedi.

Başkan Yavuz’un konuşmasının ardından kürsüye gelen TÜV – TÜRK Genel Müdürü Naci Menteş; “ Kırıkhan’a böyle bir hizmetin gelmesinde büyük emek harcayan Belediye Başkanı Sayın Ayhan Yavuz beye teşekkür ederim. Araç muayene istasyonu Kırıkhan için büyük bir ihtiyaçtı. Kırıkhan’a hayırlı olsun” dedi.

Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran ise yaptığı konuşmada; “Belediye Başkanı Sayın Ayhan Yavuz, Araç muayene istasyonu için çok mesai harcadı. Emeğinin karşılığını da bugün almış bulunuyor. Başkanımız ile birlikte Araç muayene istasyonu için üstün gayret gösteren TÜR – TÜRK genel ve bölge müdürlerimiz de büyük çaba göstermişlerdir. Bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ederim. Şahsım olarak da Kamyon şoförlüğü yapmış biriyim. Dolayısıyla Kamyoncu kardeşlerimizin çektikleri zahmetleri çok yakinen bilmekteyim. Araç muayene istasyonu Kırıkhan’ımıza ve esnaf kardeşlerimize hayırlı olsun” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İlçe müftüsü Mekki Solmaz ile birlikte hemşerilerimizin yaptığı duaların ardından ilçemize hayırlı olması temennisiyle kurban kesilerek kan akıtıldı. Daha sonra Protokol üyeleri tarafından harç aracının butonuna basılarak Kırıkhan Tuv-Türk Araç Muayene İstasyonunun temel atma işlemi gerçekleştirildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.