Kent Meydanı Arsuz Nardüzü’ne Çok Yakışacak..

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Arsuz Belediyesi tüm mahallelerine yatırımlarını sürdürüyor, halkın talep ve beklentilerine cevap vermeye devam ediyor.

Nardüzü Mahallesi’ne yapılacak olan Kent Meydanı’nın temeli, CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Avukat Suzan Şahin, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, meclis üyeleri, bölgenin kanaat ve inanç önderleri, çok sayıda vatandaş katıldı.

Kent Meydanı Muhteşem Olacak…

Törende kent meydanı ile ilgili kısa bilgiler veren Arsuz Belediyesi Fen İşleri Müdürü Aşkın Yetimoğlu, 6 bin 180 m2’lik alanda halkın özel günlerde sosyal, kültürel, siyasal ve ticari amaçlar için kullanması ve kentsel yaşamın geçtiği önemli bir kamusal mekan oluşturmak amacı ile 7 adet dükkan, 1 adet cafe-çocuk oyun alanları, WC ve amfi tiyatro alanının bulunacağı Nardüzü Kent Meydanının çok önemli ve kapsamlı bir proje olduğunu söyledi.

Nardüzü Mahallesi’ne Çok Yakışacak..

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha yaptığı konuşmada, Arsuz’u bir bütün olarak planlarken halkın talep ve beklentilerini büyük oranda karşılamaya çalıştıklarına dikkat çekti ve Kent Meydanı projesinin Nardüzü mahallesine çok yakışacağını söyledi.

Nardüzü Mahallesi’nde eski belediye binasını kadın kültür evine dönüştürerek önemli bir hizmeti gerçekleştirdiklerini belirterek, eksik hizmetlerin giderilmesi adına her türlü gayreti sarfetmeye devam ettiklerini ve imarla ilgili planlamalarda da konsensüs sağlanarak 18 uygulaması gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.

Mahalleleri birleştirecek bağlantı yolları ve köprülerin yapımının da tamamlandığına dikkat çeken Başkan Culha, belediyenin sorumluluğu olmamasına rağmen, derelerin ıslahı ve elektrik kesintilerine son verecek çalışmaların hızlı bir şekilde yapıldığını ve belediye olarak takibini yaptıklarını söyledi.

Altyapı 2018’de Başlayacak..

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Doktor Lütfü Savaş da yaptığı konuşmada, Arsuz’u çok sevdiklerini ve hizmetlerin akışını da hızlı bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirterek, nardüzü Mahallesi’ne büyükşehir belediyesi olarak çok amaçlı taziye ve ibadet amaçlı da kullanılabilecek salonun temelini atacaklarını söyledi.

Arsuz’un altyapı kanalizasyon sorununun çözümü için kredinin tahsisini beklediklerini belirten Başkan Savaş, 2018 yılı içerisinde ilk kazmayı vuracaklarının müjdesini verdi.

 

Her Mahalleye Kent Meydanı İstiyorum..

CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu da, il başkanı seçildikten sonra Arsuzlularla buluştuğu ilk törende Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’yı yılın belediye başkanı ödülleri nedeniyle tebrik ederek, her mahalleye bir kent meydanı yapılması konusundaki talebini iletti.

Nardüzü Kent Meydanı’nın proje ayrıntıları;

İlçemiz sınırları içinde, Nardüzü Mahallesi 5407 ve 351 nolu parsellerin bulunduğu yaklaşık 6180.00 m2’ lik alanda halkın özel günlerde sosyal, kültürel, siyasal ve ticari amaçlar için kullanması ve kentsel yaşamın geçtiği önemli bir kamusal mekan oluşturmak amacı ile 7 adet dükkan, 1 adet cafe-çocuk oyun alanları, WC ve amfi tiyatro alanının bulunacağı Nardüzü Kent Meydanı Yapım

Nardüzü Kent Meydanı Projesinin amacı mevcut dükkanların yıkılarak yerine yenilerinin yapılması ve yıkılan dükkanların bulunduğu alanın halkın çok amaçlı kullanımına açılacaktır.

Projemizin özelliklerini sayacak olursak,

1) Dükkanların üstü çatı ile örtülerek vatandaşların hoşça vakit geçirebilecekleri ve yanında sıcak çay ve kahvelerini içebilecekleri bir alan oluşturuldu.

2) Meydanda ise;

  1. a) Anfi tiyatro
  2. b) Spor aletleri
  3. c) Fıskiye
  4. d) Bay-bayan umumi tuvalet
  5. f) Gezinti yeri ve oturma bankları bulunmaktadır.

3) Yeşilliği bol olan ve dikilecek ağaçlarla daha da yeşillenecek bir alan oluşturulacaktır.

4) Bu projede en önemlisi mahalleye ve çevreye maddi manevi değer katacaktır.

Şimdiden Nardüzü Mahallesi halkına hayırlı olsun.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.