KADEM Hatay İl Temsilciliğine görkemli açılış

Published on:  /   Yorum yapılmamış

KADEM Hatay İl Temsilciliği bu gün 12 Ocak Cuma günü saat 13:30’da İskenderun’da gerçekleşen büyük buluşma ile açıldı…

Açılışa; TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, Hatay Vali Yardımcısı Meral Batı Demirtaş,  İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İlçe Belediye başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilci ve üyeleri ile davetliler katıldı.

Toplantıda konuşan Hatay Milletvekili Orhan Karasayar: “KADEM 4 yıl gibi kısa bir sürede, kadınlarımızı geleceğe hazırlama, onların dünya ile yarışacak nesiller yetiştirebilmelerini sağlama noktasında hissettiğimiz eksikliklerin giderilmesi ile ilgili önemli başarılara imza attı.” dedi.

 

“KADEM’LE KADINLAR DAHA GÜÇLÜ”

KADEM’in 26. il temsilciliği olan KADEM Hatay İl Temsilcisi Selma Tunç yaptığı açılış konuşmasında; “Medeniyetlerin kesiştiği ve farklı inançların uzun yıllardır bir arada saygıyla yaşatıldığı Hatay’da kadınların KADEM’le daha güçlü olacağını” ifade etti.

 

“KADIN GÜÇLÜ OLURSA DEMOKRASİ VE DEVLET DE GÜÇLÜ OLUR”

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, Kadının ve erkeğin tüm farklılıklarına rağmen birbirini tamamladığı, rollerin adil, hakkaniyetli ve dengeli bir şekilde dağıtıldığı, her türlü ayrımcılığı ortadan kaldıran bir düzeni inşa etmek zorunda olduklarını ifade ederek bir kadının ne kadar güçlü olursa demokrasi ve devletin de  o kadar güçlü olacağına işaret etti.

KADEM Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kadın sorunlarıyla ilgilenmek, bölgesel problemlere spesifik çözüm ve politikalar üretebilmek, yerel meseleleri saha içinde ele alabilmek gayretleriyle yola çıktık. Kadın ve erkeğin tüm farklılıklarına rağmen birbirini tamamladığı, rollerin adil, hakkaniyetli ve dengeli şekilde dağıtıldığı, her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırıldığı bir düzen inşa etmeliyiz. Bunu temel meselemiz olarak görmeliyiz. Fikirler, eylemlere dönüştükçe daha anlamlı ve kalıcı bir hal alır. KADEM olarak bizler de fikirlerimizi hayata geçirmek üzere Yeni Türkiye’nin yeni kadın hareketi olarak yola çıktık. Çünkü kadının ilerlemesi toplumsal adaletin bir şartıdır. Yasal düzenlemelerden, toplumsal farkındalığa kadar kadın sorunlarına ilişkin yapılması gereken çalışmalar var. Hayatın her alanında kadının statüsünü yükseltecek imkân ve fırsatların önünü açmalıyız. Çünkü kadın ne kadar güçlü olursa demokrasi de o kadar güçlenecektir.”

Kadının ve erkeğin tüm farklılıklarına rağmen birbirini tamamladığı, rollerin adil, hakkaniyetli ve dengeli bir şekilde dağıtıldığı, her türlü ayrımcılığı ortadan kaldıran bir düzeni kadınların inşa edeceğini belirten Yılmaz, İskenderun’daki ilgiden de memnun kaldığını ifade etti.

Türkiye genelindeki bu yolculuğa 2013 yılında başladıklarını anımsatan Yılmaz, Kadının ve erkeğin tüm farklılıklarına rağmen birbirini tamamladığı, rollerin adil, hakkaniyetli ve dengeli bir şekilde dağıtıldığı, her türlü ayrımcılığı ortadan kaldıran bir düzeni inşa etmek zorundayız. Suriyelilerle ilgili yaşanan sıkıntıları büyük illerde duyarsınız ama 1,5 milyon Suriyelinin misafir edildiği Hatay’da bu sorunu duymazsınız. İşte böyle muazzam güzel bir şehrin insanları olarak biz de KADEM olarak sizinle birlikte burada çalışmaya varız ve birlikte devam edeceğiz… Çünkü kadın ne kadar güçlü olursa demokrasi ve devlet o kadar güçlü olur. Devlet vurgusunu yapıyorum. Niye? Çok yakın zamanda bu devletin bekasına göz dikenler oldu. 15 Temmuz bu devletin geleceğini yıkmak üzere yapılan bir darbeydi. Devlete sahip çıkacağız ki geleceğimiz olsun. Devlete sahip çıkacağız ki güvenliğimiz, ekonomimiz olsun. Devlete sahip çıkacağız ki uluslararası arenada başka devletlerle yarışabilecek gücümüz olsun. 15 Temmuz’dan sonra gördük ki kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla çocuğuyla, yaşlısıyla hepimiz birer vatan severiz. O yüzden bu mesele sadece ne erkeklerin ne de kadınların meselesidir. Topluma, geleceğe sahip çıkma meselesidir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Yılmaz’ın konuşmasının ardından dua edildi ve  KADEM Hatay İl Temsilciliğinin açılışını temsilen kurdele kesildi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.