BAŞKAN YAVUZ 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayarak basınımızın ve basın emekçilerinin bu önemli gününü kutladı.

“Basın çalışanlarımız halkımızın haber alma hakkını sağlayarak toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna aktarmak adına önemli bir görevi üstlenmektedirler” diyen Başkan Yavuz, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Çağdaş ve demokratik toplumun vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının, ülkemizin demokratik gelişimine katkıları çok büyük ve önemlidir.

Yurdumuzun, bölgemizin, ilimizin ve ilçemizin kalkınmasında, tanıtılmasında, sosyal kültürel ve ekonomik anlamda önemli katkılar sağlayan basınımızın ve fedakâr basın emekçilerimizin özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonrada aynı duyarlıkta basın yayın ilkeleri doğrultusunda ilkeli ve tarafsız Gazetecilik anlayışı çerçevesinde yerine getireceklerine inancım tamdır.

Basının aydınlatıcı iyiyi ve doğruyu gösterici fikir düşünce, haberleşme özgürlüğü insan haklarını ve demokrasinin en yılmaz savunucularıdır. Çağın en dinamik mesleklerinden olan Gazetecilik her türlü zor şartlarda çalışmayı ilke edinerek ve hiçbir zaman yılmadan usanmadan görevlerini en iyi bir şekilde ifade etmektedirler. Bu güzide mesleğin ve basın camiasını her zaman takdir ve saygıyla izlemeye devam etmekteyiz.

Toplumun vicdanı olan gazetecilerin aynı zamanda her bir vatandaşın gözü ve kulağıdır. Bu amaçla güçlü ve demokratik bir toplum gazetecilerin rahatça görevlerinin yerine getirmeleri ve çalışmalarını sürdürmelerini bir gerekliliktir.

Milli Birlik ve Beraberliğimizin ve demokrasimizin güçlenmesinde gazetecilerin çok büyük katkıları vardır. Milletimizin güvenlik huzuruna kasteden odakların terör faaliyetlerine hız vermeye gayret ettikleri bu hassas süreçte basın mensuplarımızın terörle mücadelenin yanı sıra demokrasimizin güçlenmesine ülkemizin ilerlemesine, birlik ve beraberliğimizin korunmasına önemli bir katkı sağlamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerimle; Halkımızın bilgilendirilmesi ve bilinçlenmesi konusunda gösterdikleri çabalarla, ilimizin, ilçemizin ve Türkiye’nin gelişimine büyük destekler sağlayan aydınlatıcı, doğru yol gösterici, düşünce ve haberleşme özgürlüğü, insan hakları ve demokrasimizin vazgeçilmez savunucusu olan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü en içten duygularımla tebrik ediyorum. Bu uğurda gecesini gündüzüne katarak kutsal vazifeyi icra eden bütün basın emekçilerine ve ailelerine sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.