Aymen: Yüzde 9,8 artış 602 milyon 827 bin dolara denk

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) ihracatı Aralık ayında %24,3 oranında artış göstererek 60 milyon 53 bin dolar olarak gerçekleşti. Sektörün Aralık ayı Türkiye toplam ihracatındaki payı ise %3,3 oldu. 2017 yılında toplam AKAMİB ihracatı ise geçtiğimiz yılın ihracatına oranla %9,8 artarak 602 milyon 827 bin dolar olarak kaydedildi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi organizasyonuyla Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin katılımıyla Ankara’da gerçekleştirilen 2017 yılı İhracat Değerlendirme Toplantısına katılım gösteren AKAMİB Başkanı Bülent Aymen sektör sorunlarını dile getirdi.

Birlik olarak Türkiye ortalamasının üstünde artış yakalandığını belirten Aymen, gayretle çalışan tüm üyeleri tebrik ederek 2018 yılında artan rakamlarla ihracat gerçekleştirilmesi için proje çalışmalarına devam edildiğini söyledi.

2017 yılında AKAMİB ihracatında 1. sırada %57 oranında pay ile 343 milyon dolar ihracatı olan Mobilyalar ürün grubu ihracatı yer alırken, en çok artış %32 oranında yükselme ile ihracatı 158 milyon doları aşan Kâğıt- Karton ve Matbu Yayınlar ürün grubunda oldu.

Türkiye geneli ve AKAMİB olarak sektörün 2017 yılında en önemli pazarı ise Irak oldu. Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğinin 2017 yılı değer bazında ihracatı ülkelere göre incelendiğinde ilk 10 ülke içerisinde en çok artış oranlarının İsrail’e ve Libya’ya gerçekleştiği görüldü.

 

 

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.