Kadın basketçilerimiz Beşiktaş’ı 74-71 yendi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı 12’nci hafta maçları kapsamında ligin 6’ncı sırasında Beşiktaş’ı  konuk etti.
30 Aralık Cumartesi günü saat 13.30’da Antakya Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen mücadeleye Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş da katılarak sporculara tribünden destek verdi.MELEKLER İLK YARIYI ÖNDE TAMAMLADIBaşarılı takım Beşiktaş’ın karşısında seyircilerin tezahüratıyla başlayan Hatay’ın Melekleri, ilk çeyreği 17-13 önde kapattı.

İkinci çeyrekte Beşiktaş karşısında farkı korumaya çalışarak sahada ter döken Melekler, soyunma odasına 40- 35 önde girerek ilk yarıyı başarılı bir şekilde tamamladı.

KIYASIYA MÜCADELEDE SON SANİYE SOKORLARI İLE GALİBİYET HATAY’IN MELEKLERİNİN OLDU

Üçüncü çeyrekte de kendi evinde daha etkili olmayı başaran Hatay’ın Melekleri, Beşiktaş ile arasındaki farkı açarak 52-45 önde girdi.
Son çeyrekte de Beşiktaş ile arasındaki farkı korumaya çalışan ve kıyasıya mücadele vererek taraftarlarına heyecan dolu bir maç izleten Hatay ‘ın Melekleri maçı 74-71 ile kazandı.

“OYUNCULARIMIZI BAŞARILARINDAN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM”

HBB Kadın Basketbol Takımı Antrenörü Katerina Chatzidaki,”  Oyuncularımı başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Bugün hakemlere karşı da maçı kazandılar. Hakemler bazen oyundan kopabiliyorlar. Bugün bazen tecrübeli ve genç oyuncularımızla maçı oynadık. Top kaybımızın olduğu zaman biraz onlara fazlaca süre vermemizdendi. Ama yine de çok başarılı ve heyacanlı bir maçtı bizim için. Eurocup’ta zor bir programımız olduğunu biliyorum. Lig bundan sonraki haftalarda başlıyor. Bizim için zorlu Eurocup mücadeleleri olacak ve Türkiye kupası da önümüzdeki ay olacak ve asıl lig şimdi başladı” dedi.

“KADIN BASKETBOL TAKILMIMIZLA BU SENE AVRUPA’DA FİNALİ VE TÜRKİYE’DE DE ŞAMPİYONLUĞU HEDEFLİYORUZ”

Başkan Savaş,” 6 buçuk yıldır Hatay’ın moral ve motivasyonunu en üst seviyede tutmak için elimizden geleni yaptık. Bunların en önemlisi de sporda elde ettiğimiz başarılardır. Sadece basketbolda değil diğer branşlarda da profesyonel takımlarımız ile çalışıyoruz. Hem Hatay’daki amatör spor takımlarımıza da destek vermek için gayret ediyoruz. Kadın basketbol takımımızla bu sene Avrupa’da finali Türkiye’de de şampiyonluğu hedefliyoruz. Geçen sene Cumhurbaşkanlığı kupasını aldık. Bu sene de her zamanki gibi başarı elde etmek istiyoruz. Kadromuzu hem genç hem de kaliteli isimlerle kurduk. Maçın sonuna doğru bir sıkışma oldu ama biraz daha saha içinde orantısız bazı hadiseler oldu. Zaman zaman bireysel hatalardan takımlar sıkıntı yaşayabiliyorlar. Biz bu sene hem futbolda hem de basketbolda şampiyonluğu yeğledik. İnşallah Avrupa’da da Türkiye’de de hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum. Şu anda Türkiye’d e kadın basketbolunda seyirci kapasitesi açısından Kayseri birinci Hatay’da ikinci durumda. Bu da bizim için onur verici. Buradaki seyircilerimize şampiyonluk ve kupalar yakışır. Biz de bunun için elimizden geleni yapıyoruz” sözlerine yer verdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.