Arsuz Altyapısını Güçlendirerek Büyüyecek

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 2017 yılını değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık ve yönetim kurulu üyeleri, bölge basını, Belediye Başkan Yardımcıları Jeoloji Mühendisi Sedat Deveci, Mimar Özgür Murt ve Mimar Ali Yavuz, belediye birim müdürleri ile meclis üyeleri de katıldı.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha,  ana başlıklar halinde mahalleleri birbirine bağlayan yollar, alt yapı kanalizasyon, Enerji sa, doğal gaz yatırımları, Arsuz’un bir bütün olarak planlanması, Arsuz-Samandağ yolu, Akçalı, Gökmeydan ve Gözcüler ile Konacık turizm bölgelerinin planlamaları, Milli Emlak arazileri üzerine kurulu mahallelerde yaşayan vatandaşların mağduriyetlerinin çözümü ve daha bir çok konuda açıklamalarda bulunurken, “Yol medeniyettir. Altyapısı olmayan bir kentin üst yapısının olmasına imkan yoktur” mesajı vererek, altyapısı tamamlanmış, onlarca yıldır çözüm bekleyen sorunları çözülmüş ve üst yapı imalatına geçilmiş bir Arsuz için çalıştıklarına dikkat çekti.

Arsuz Belediyesi’nin uhdesinde olmayan, Doğal gaz ve Enerji-Sa gibi Devlet yatırımı veya Hatay Büyükşehir Belediyesi Hatsu Genel Müdürlüğü’nün kredi temini aşamasına getirdiği altyapı kanalizasyon yatırımlarının da takibini hassasiyetle yaptığı belirten Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz’un temel altyapı kaideleri üzerine sağlam oturduğu bir kent düzenine kavuşması için verdiği mücadeleyi anlatırken, tıkanan Uluçınar kent merkezinin Akçalı Mahallesi’ne doğru kaydığını ve de Arsuz Belediyesi hizmet binasıyla birlikte HBB ve Hatsu binalarının da yer alacağı bir hizmet kompleksini kazandırma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Arsuz geneli ve Karaağaç Mahallesi’nde Enerji Sa yatırımlarının önemli ölçüde devam ettiğine dikkat çeken Başkan Culha, yatırımlar sonrası elektrik kesintilerinin minimum düzeye geldiğini söyledi.

Arsuz’da gerçekleştirilen festival ve etkinliklerin büyük ilgi görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Culha, festival ve etkinliklerin süreceği mesajını verirken, Suriye savaşından en çok etkilenin illerden Hatay’ın, savaşın sona ermesiyle kalkınmadan payını en üst düzeyde alması temennisiyle, Suriye’nin inşasında Arsuz’lu ve Hatay’lı işadamlarının payını alması umudunu dile getirdi.

Belediye Başkanı Nazım Culha, İGC Başkanı Veysel Cıncık’ın sorduğu Arsuz Samandağ yolu projesinin akibetiyle ilgili olarak Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin proje ihalesini gerçekleştirdiğini ve yolun yapımına Arsuz ve Samandağ belediyeleri olarak da güçleri nispetinde katkı sunacaklarını ifade etti.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık da yaptığı konuşmada, coğrafi açıdan Türkiye’nin ikinci büyük ilçesi olan Arsuz’a hizmet etmenin ve hizmet üretmenin, halkla kucaklaşmanın zaman açısından ciddi sorunlar yaşattığı bilinciyle Başkan Culha’yı kutladı ve kentin ağır sanayiden uzak turizm yatırımlarıyla büyümesi ve doğal güzelliklerini koruması temennisinde bulundu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.