Haytürk 2017 Son Toplantısı Kırıkhan’da Yapıldı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İlk toplantısını Aralık 2016 yılında yaparak çalışmaya başlayan Hatay Yörük Türkmen Dernekleri Güç Birliği Platformu HAYTÜRK, bünyesindeki Derneklerin katılımıyla 2017 yılı son toplantısını Hatay Yörük Türkmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Çolak ve  Kırıkhan Evladı Fatihan Derneği Başkanı Mehmet Eren’in ev sahipliğinde Kırıkhan’da gerçekleştirdi.

Hatay Yörük Türkmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Süleyman Çolak’ın yöneticiliğinde yapılan toplantıda 2017 yılının bir değerlendirmesini yapan Hatay Yörük Türkmen Dernekleri Güç Birliği Platformu (HAYTÜRK) Kurucu Başkanı Ali Atvur, Hatay’da Yörük Türkmenlerin birliğinin önemine vurgu yapan konuşmasında “Hatay’da bulunan Yörük Türkmen Derneklerinin biraraya gelmesi, birlikte hareket etmesi konusunda 1 yıldır çok çaba sarf ettiklerini güzel sonuçlarını Haytürk istişare toplantılarında görmekten mutluluk duyduğunu belirterek Hatay dışından bu birlik ve beraberliği bozmak isteyenlere fırsat verilmeyeceğini” dile getirdi. Toplantıda Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonunun kurulması konusu da gündemdeydi. Federasyonun kurulması ile ilgili görüşler paylaşıldı.

Toplantıya  Katılan Karaahmetli Aşireti Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şaban Doğru’da HAYTÜRK’e destek verdiklerini belirtti. HAYTÜRK sözcüsü ve ABADER Başkanı avukat İlhami Boşça, verdiği desteklerden dolayı Şaban Doğru’ya kefiye bağladı ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Toplantıya Türk Birliği Komitesi Genel Başkanı Öcal Arslankaya, Hatay Akkoyunlular Derneği Başkanı Ahmet Akkoyunlu, Dörtyol Yörük Türkmen Dernek Başkanı, Levent Akkoyun, Hatay Ulaşlılar Dernek Başkanı Haydar Eski, Abacılı Yörük Türkmenleri Dernek Başkanı Avukat İlhami Boşça, Karaahmetli Aşireti Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şaban Doğru, Hatay Turan Kültür Derneği 2 Başkanı İrfan Diler, İskenderun Yörük Türkmen Derneği Başkanı Yaşar Türkmen ve Kırıkhan Belediye Meclis Üyesi ve Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Polat, Dernek temsilcileri katılımı ile gerçekleşti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.