Sosyal Belediyecilik çalışmaları ödüllendirildi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Bir yayın grubunun düzenlediği Türkiye genelinde yapmış olduğu oylama sonuçlarına göre, Belen Belediyesi yaptığı sosyal ve kültürel faaliyetleriyle, Belediye Başkanı Adnan Vurucu, “Yılın Yerel Yöneticisi” ödülüne layık görüldü.

Belediye Başkanı Adnan Vurucu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“Kalkınma her zaman yerelde başlar. Yerel kalkınmanın en önemli unsuru yerel yönetimlerdir. Yani Belediyelerdir. Bizlerde sosyal belediyecilik anlayışını benimseyerek aldığımız bu kutsal vazifeyi, en iyi şekilde yerine getirmeye çalışmaktayız. Göreve geldiğimiz gün itibariyle ekonomik yönden ve Büyükşehir kanununun ilçeler üzerindeki kısıtlı yetkilendirmesi süreçleriyle karşı karşıya kalmamıza rağmen, durmayarak yolumuza devam ettik. Bir taraftan geçmişten gelen borçlar ödenirken bir taraftan da Büyükşehir Belediyesinin halkımıza sunmada geç kaldığı hizmetleri sunmaya çalıştık. İmkânsızlıklardan imkânlar oluşturarak Belenli hemşerilerimize en güzel hizmeti sunmaya çalıştık. Kadın, erkek, çocuk, genç ve yaşlı ayırt etmeden tüm halkımıza eşit ve adaletli yaklaşımda bulunarak hizmetler sunmaya devam ediyoruz.” Dedi.

Kadınlarımız bizler için çok önemli. Kadınlarımızın eğitimi nesillerin eğitimidir anlayışı ile kadınlarımıza ilk kez KOSGEB yeni girişimci eğitimleri başlatarak işyerlerini açabilme konusunda öncülük ettik ve etmeye devam ediyoruz.

Belenli kadınlarımızı kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturarak, Dünya Kadınlar Günü kutlama etkinliklerinde, bayanlarımıza yönelik, THM ve TSM konseri düzenlendik.

Sağlıklı kadınlar sağlıklı toplumlar diyerek, kadınlarımızın daha sağlıklı yaşam sürmeleri için karşılaşabilecekleri ağır sağlık sorunlarının erken tanı ve önlem alabilmeleri konusunda KETEM’le birlikte bilgilendirme konferansları veriyoruz.

Organ Bağışı Haftasında Belediyemiz Konferans Salonunda, organ bağışının önemi konusunda bilgilendirmede seminerleri düzenliyoruz.

Fedakâr annelerimizin Anneler Gününde gönüllerince eğlenebilecekleri bir ortamı hazırlama adına, Belediyemize ait mesire alanında düzenlediğimiz programla, günün anlam ve önemine ilişkin etkinlikler gerçekleştiriyoruz.

Geleceğimiz olan çocuk ve gençlerimiz için bölgemizde ilk ve tek olan Çocuk Meclisimizi 4 Nisan 2016 yılında kurduk. Çocuklarımızın istek ve beklentilerini gerçekleştirme hususunda demokratik şartları sağlayarak, kendilerini ifade edebilmeleri adına Belen Belediyesi olarak maddi ve manevi desteklerimizi sunarak, aldığı kararları hayata geçirmelerini sağlıyoruz.

Çocuklarımızın stratejik anlamda en önemli zihin sporlarından olan satranç turnuvasını, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve 15 Temmuz Şehitlerini Anma Gününde düzenleyerek, dereceye giren öğrencilere Belediyemizce ödüllerini verdik ve her dönem devam edeceğiz.

Gençlerimize milli mücadelemizin taçlandığı zaferin ardından yazılan ve İstiklal Marşımızın yazarı olan Mehmet Akif Ersoy’u ve İstiklal Marşının kabulünü anma gününde, Belediye konferans salonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü anma etkinlikleri çerçevesinde tiyatro, şiir okuma, slayt gösteri ve yarışmalar düzenleyerek, dereceye giren öğrencilerimize ödüller verdik. Bu sosyal etkinlikler her yıl devam edecek.

Okul çağındaki öğrencilerimize yönelik, sınav stresi konulu eğitim semineri düzenledik ve düzenlemeye de devam ediyoruz. Çocuklarımızın daha sağlıklı okul hayatı sürebilmeleri adına destek olmaya çalışıyoruz.

Bölgemizin en iddialı spor tesisi olan Yaşam Kompleksini halkımızın hizmetine sunarak basketbol, voleybol, futbol, yüzme spor dallarında, yaz kursları,  eğitimler ve yarışmalar düzenleyerek vatandaş ve öğrencilerimize yönelik sağlıklı yaşam konusunda, kaliteli zaman geçirmelerini sağlamanın yanı sıra, kafeteryası ve bu yıl hizmete açacağımız düğün salonuyla, vatandaşlarımızın daha kaliteli hizmet almasını sağlıyoruz.

Belediyemiz düğün salonunda Belediyemiz ve HBB Tiyatro Müdürlüğünün işbirliğiyle, İlçemiz Milli Eğitime bağlı okul öncesi 350 öğrencimize tiyatro oyunu etkinliği gerçekleştirdik.

Göç Örgütü ve Belen Kaymakamlığımızca organize edilen Türk ve Suriyeli ailelerin iftar buluşmasının ardından, çocuklarımıza yönelik mobil tiyatro aracıyla etkinliğinde, çocuklarımızın mutluluğuna ortak olduk.

Sarıkamış ruhunun önemini hatırlama amacıyla ilimiz genelinde Kurum, Kuruluş ve vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla, Belediyemiz, Belen Kaymakamlığı ve İskenderun Gençlik Merkezi işbirliğiyle, Sarıkamış Şehitlerimizi Anma Etkinliğini düzenleyerek geleneksel hale getirdik.

Milli mücadelenin dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde, tüm Camilerde Şehitlerimize ruhlarına ithafen Mevlit okutup, vatandaşlarımızla kültürel değerlerimizi yaşatarak, ikramlarda bulunduk.

Gelir düzeyi düşük olan ailelerimize sosyal belediyecilik kapsamında, gıda maddesi yardımını yıl boyunca yaparak, ailelerimizin hayır dualarını alıyor, yoksullara sahip çıkıyoruz

Sosyal sorumluluk hizmetlerimiz kapsamında ilçemizde ikamet eden 65 Yaş Üstü-Yaşlı – Hasta ve Muhtaç vatandaşlarımıza yönelik ev temizliği hizmetimizde devam etmektedir.

Dini duygularımızın en yoğun olarak yaşadığımız günlerden olan Kadir Gecesinde, vatandaşlarımızla iftar ve sahur programında bir araya gelerek, hemşerilerimizle bu güzel geceyi idrak ediyoruz.

Muharrem ayında merkeze bağlı camilerimizde Aşure Günü etkinliklerinde vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz.

Belen Belediyesi olarak halkımıza daha etkin ve hızlı hizmet verme çalışmalarımız kapsamında personellerimize yönelik hizmet içi eğitimlerimiz geçmiş yıldan itibaren periyodik olarak devam etmektedir.

Bölgemizin kalkınmasında projeciliğin öne çıkması adına farklı kişi, kurum ve kuruluşlardan gelen talepleri Belen Belediyesi olarak desteğimizi sunarak bölgemizde projelerin hayat bulması konusunda imkânlar sağlıyoruz.

Belen’in tarihi, doğal güzellikleri ve yöresel lezzetlerinin ön plana çıkması amacıyla, İlçemizin yayla turizminin, Belen Geçidinin, Kervansarayların, Bakras Kalesinin, Kanuni Sultan Süleyman Camiinin tarihi dokusunu ve ilçemizle anılan yöresel yemek ve tatların tanıtımı amacıyla Belen Belediyesi ve İSKFAD işbirliği ile fotoğraf etkinliğini gerçekleştirerek, İlçemiz güzelliklerini ölümsüzleştirdik. Bunun yansıra Hatay Günlerine de katılarak memleketlilerimiz hasret giderirken, Hataylı olmayan vatandaşlar ilçemizi tanıma fırsatı buldular.

Belen Geçidi üzerinde bulunan Halilbey mahallemizde yaptığımız Kapalı Semt Pazarında vatandaşlarımızın kendi el emeği ile yetiştirdikleri organik yöresel sebze ve meyvenin satışını yapabilecekleri, bir semt pazarı olabilecek konumda, 4 Mahallemizde asfalt çalışmalarımız tamamlandı, diğer mahallelerimizde de HATSU tarafından yapılan su bağlantı çalışmalarının tamamlanması bekleniyor. Abide Parkı Sosyal Tesisimizi halkımızın hizmetine açtık, içerisindeki kafeteryamız da çalışmaya başladı. Belenli hemşerilerimi tesisimize davet ediyorum. Kaymakamlığımızın ve Belediyemizin öncülüğünde DOĞAKA projesi olarak, Seyir Terasımızı da bu yıl hizmete açtık, her mahallemize park ve çocuk oyun gurupları yaparak, ailelerimizin ve çocuklarımızın güzel zaman geçirmelerine olanak sağladık. İlçe belediyemizin görev ve sorumluluğunda olan tüm çalışmaları zamanda yerine getirmekteyiz diyerek, bir kez daha böylesine anlamlı bir ödülü kazandığım için, oy veren ve vermeyen tüm vatandaşlarımıza teşekkürlerini sunmak istiyorum” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.