Kaymakam Soytürk: Engelli olmak üretime engel değildir

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Engellilik ile ilgili toplumsal yaklaşımın değişmesi gerektiğini satır aralarında dile getiren İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, toplumsal bilinci artması gerektiğine dikkat çekerek engelli olanların da sosyal, siyasal, ekonomik ve toplumsal hayata entegre olmaları konusunda engellerin kalkması gerektiğini söyledi.

İskenderun Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Osman Yılmaz ve beraberindeki öğretmen ile öğrencileri temsilen iştirak eden engelli bir öğrenci tarafından, İlçemiz Kaymakamı  Recep Soytürk makamında ziyaret edildi.

20 Aralık 2017 Çarşamba günü 14:30 sularında hoşsohbet ortamında gerçekleşen ziyaret esnasında, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Osman Yılmaz okul faaliyetleri hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Eğitim Merkezi Müdürü Osman Yılmaz ve beraberindeki konuklar, İlçe genelinde sergilediği yapıcı yaklaşımı ve özellikle de eğitime olan duyarlılığından dolayı Kaymakam Recep Soytürk’e teşekkür etti.

Nazik ziyaret dolayısıyla teşekkür eden Kaymakam Soytürk, zihinsel engelli çocuklarımızın eğitilerek topluma kazandırılması noktasında gayret gösteren eğitim merkezinin çalışma ekibini makamında ağırlamanın mutluluğunu ayrıca yaşadığını belirtti.

Engelliğe neden olan koşulların ortadan kaldırılması, toplumsal bilincin arttırılması ve engelli bireylerin sosyal, ekonomik ve siyasal alanlara entegre olabilmesi için gerekli fırsatların sağlanmasının son derece önemli olduğunun altını çizen Kaymakam Soytürk, Engelli olmak üretime asla bir engel değildir, yeter ki fırsat verilsin. Unutulmamalıdır ki ‘Her insan bir engelli adayıdır’ dedi.

Kaymakam Soytürk, İskenderun Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi idarecileri, öğretmenleri ve tüm çalışma ekibine başarılar ve kolaylıklar dileyerek, eğitim merkezinin öğrencilerini temsilen ziyarete iştirak eden engelli bir öğrenciye de günün anısına hediye verdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.