“Hatay mobilyacılıkta eski günlerine kavuşuyor”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

1980-1995 yılları arasında Hatay’ın mobilyacılık sektöründe parlak bir dönem yaşadığını anımsatan İskenderun Hızarcılar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Abdulkadir Yardımcıoğlu, Hatay’ın mobilyacılık sektöründe eski parlak günlerini yeniden yakaladığını söyledi.

Geçmiş yıllarda Hatay’dan Ankara, Bursa, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya oyma mobilya iskeleti gönderildiğini ifade eden Yardımcığolu, sektörün gelişme gösterdiğini ifade etti.

Hatay’da mobilya sektöründe faaliyet gösteren Sanayi Sicile kayıtlı 557 firma bulunduğunu kaydeden Yardımcıoğlu, “Hatay’da Ağaç işleri sektöründe üretim yapan yaklaşık 1,500 firma bulunmaktadır. Bu firmalar, büyük ölçüde, el emeğinin ağırlıkta olduğu ve ustalık gerektiren işler yapmaktadırlar.  Hatay, küçük ev mobilyaları ve aksesuarları üretiminde Türkiye’nin lideri konumundadır. İlimizde üretimin çoğunluğunu ekonomik sınıf olmak üzere, misafir ve oturma odası gruplarının her türü üretilmektedir. Bunun yanında, kanepe ve yatak olarak kullanılabilen  çek-yatlar, yemek ve yatak odaları, klasik mobilyalar ve otel mobilyaları üretilip ürünler yurtiçi ve yurtdışına satılmaktadır. İlimizde bulunan ahşap kapı ve pencere üretimi yapan fabrikaların sayısı da her geçen gün artmaktadır” dedi.

İskenderun’daki mobilya firma yetkililerinin yıl içinde İnegöl, Ankara, İstanbul ve Hatay’da düzenlenen fuarlara katıldığını belirten İskenderun Hızarcılar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Abdulkadir Yardımcıoğlu, 200 kişiye yakın kişinin İskenderun’san fuarla buluştuğunu söyledi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.