Muhsine Korkmaz CHP’de Kadın Kolları Aday Adayı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Çankırılı bir anne ve babanın dördüncü çocuğu olan Kadın Doğum Uzmanlığından emekli Doktor Muhsine Korkmaz, CHP İskenderun Kadın Kolları Başkanlığına aday adayı olduğunu CHP İskenderun İlçe binasında düzenlediği toplantı ile kamuoyuna açıkladı.

Yaşamın boyunca insanları sevmek ve onlara en iyi hizmeti vermek, affetmeyi bilmek paylaşmak birlikte hareket edildiği sürece güçlüklerin yenilebileceğini söyleyen Muhsine Korkmaz, dede, baba ve şimdi de kendisinin CHP’de hizmet etmek için yola çıktığını üç kuşak olarak CHP’ye hizmet ettiklerini, ailesinden aldığı CHP bayrağını kendisinin dalgalandıracağını söyledi.

Bu güne kadar ilkeli ve dik duruşuyla tanındığını kaydeden Muhsine Korkmaz, bu duruşu bundan sonraki süreçte de sürdüreceği mesajını verdi. Korkmaz, ülke ilke siyasetinde gelinen noktanın Cumhuriyet kazanımları ve Atatürk ilke ve devrimlerinin görmezden gelindiğini söyledi.

CHP İskenderun Kadın Kolları Başkanlığına aday adayı Kadın Doğum Uzmanı Dr. Muhsine Korkmaz, açıklamasında; “Yapılacak olan seçimlerin Cumhuriyet kazanımları ve ilkelerinin var olma veya yok olma mücadelesi olacaktır. CHP de birlikte hareket ettiğimiz sürece bu güzel ülkemizi değerlerimizle yaşatırız. Güzel insanların bu noktada birlikte hareket etme zorluğu vardır. Atatürk ilkeleri ışığında CHP Hayat treni ile hareket eden tüm kadın arkadaşlarımı birlikte hareket etmeye çağırıyorum. Bu trende seyahat ettiğim sürece kadın arkadaşlarıma eşit mesafede kalacağım. Birlikten güç doğar inancıyla hareket ettiğimiz zaman ancak ülkemizi kaplayan bu kara ve uğursuz AKP geçici bulutundan kurtarır inancını her arkadaşıma anlatacağım. Öncelikle amacım ise CHP’li kadın yönetici arkadaşlarımın yaptıkları bu güzel politik çalışmaların daha fazlası ile güzelleştirecek devam ettirecek, partiler arasındaki olası dedikodu ve çekememezliklere son vermek ve üstün bir yönetim anlayışı sergilemek olacaktır. CHP Hayat trenin de seyahat eden tüm kadın arkadaşlarıma mutlu ve hoşgörülü seyahatler diliyorum. 2019 seçimlerinde birlikte hareket edeceğimiz inancımla tüm partililerimizi ve partimize gönül veren herkesi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.” Dedi.

Bülent Düzgün Korkmaz ile ilgili üç çocuk annesi Muhsine Korkmaz, Çankırılı bir annenin dördüncü çocuğu. Babası Kastamonu Göl Köyü Köy Enstitüsü mezunu öğretmenin kızı olarak Ankara’da doğdu. Lise ve üniversite eğitimini Ankara’da aldı.

Her Cumhuriyet kadını gibi aydın bir eş, anne ve babaanne olduğunu anlatan Muhsine Korkmaz, “yaşamım boyunca her Aydın gibi her CHP’li gibi her devrimci kadın gibi 12 Mart 12 Eylül ölümüne tanık oldum ve yaşadım gelip geçen birçok iktidarlar yaşadım. Ama yaşadıklarım hiçbir iktidar döneminde olduğu kadar AKP iktidarı yönetimindeki gibi korkutucu baskıcı olmadı. Ayrıca Atatürk Cumhuriyet kazanımları ile uğraşırdı 1984 yılında İskenderun’da sırasıyla Devlet Hastanesi sigortalar hastanelerinde kadın doğum doktoru olarak çalıştım. İskenderun’da ve çevresinde çok çevremin olduğunu iddia ediyorum. Emekliyim her CHP’ye Gönül veren kadın gibi bu hayat trenin de yerimi aldım.” Diye konuştu. Muhsine Korkmaz İskenderun Devlet Hastanesi ve SSK Hastanesinde görev yaptı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.