Belçikalı ünlü sanatçının enstrümanı İskenderunlu lutheirden

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Belçikalı Sanatçı Nicolas Deletaille, 11 Ocak’ta İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda konser vermek üzere geleceği İskenderun’da İskenderunlu lutheir (Keman veya gitar gibi yaylı enstrümanların yapımcısı.) İsmail Kaya’ya da  üretim siparişi vermesi sanat çevrelerinde ses getirdi.

İskenderun Küçük Sanayi Sitesindeki atölyesinde gece gündüz çalışma yapan Keman Ustası İsmail Kaya, “Belçikalı sanatçı Nicolas Deletaille’den böyle bir sipariş gelmesi beni oldukça mutlu etti. Enstrümanın yapımı için gece gündüz çalışıyorum. Birkaç gece daha sabahlarım. Ama Nicolas’ın 11 Ocak’ta İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda vereceği konsere yetiştireceğim. Nicolas davetimizi kırmadı ve bu da benim için mutluluk verici” diyerek mutluluğunu Ekogündem Gazetesi okurlarıyla paylaştı.

Kaya, Nicolas’ın öğrencisi İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Eren Kaysar’a da 10 yıl önce enstrüman yaptığını belirterek 11 Ocak’ta ikisinin birlikte İskenderun’da konser vereceklerini sözlerine ekledi. Sanatçı için üreteceği viyolenseli de Belçikalı sanatçının beraberinde götüreceğini kaydetti.

Nicolas Deletaille’in önümüzdeki ay konserde kullanacağı müzik aletinin yapımı için gece gündüz çalışan  İsmail Kaya, Hatay’ın İskenderun ilçesinde 17 yıldır enstrüman yapımcılığı sanatını icra ediyor.

Lutheir İsmail Kaya, kendisiyle İskenderun’daki bir öğrencisi aracılığıyla iletişime geçtiğini belirterek, Japonya’da vereceği klasik müzik konseri için viyolonsel siparişi verdiğini belirtti. Kaya, hazırladıkları siparişi Japonya’ya göndereceklerini ancak kendilerinin de Belçikalı sanatçıyı İskenderun’a davet ederek burada konser vermesini istediklerini ifade etti. Kaya, hazırladığı enstrümanı sanatçıya burada takdim edeceğini sanatçının da beraberinde götüreceğini belirtti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.