İTSO Akreditasyon denetiminden başarı ile geçti

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’na Akreditasyon yeni puanlama sistemi baz alınarak  11 Aralık 2017 Pazartesi günü geliştirme ziyareti yapıldı.

Akreditasyon standardı kriterlerinin sürecini gözlemlemek amacıyla yapılan geliştirme ziyaretini  Bağımsız Denetçi Kuruluş Türk Loydu Uygunluk Değerlendirme Hizmetleri A.Ş. den Denetçi Ali Topal gerçekleştirdi. Geliştirme ziyaretinde yapılan açılış ve günün sonunda gerçekleştirilen kapanış toplantılarına, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO Muhasip üye Necat Özkaya,  İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez, Kalite Akreditasyon sorumlusu Güldane Erkol katıldı.

Türkiye Odalar ve orsalar Birliği, Oda/Borsa Akreditasyon sistemi çalışmaları kapsamında, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının yönetim ve Oda Borsa Mevzuatı, Mali Yönetim, İnsan Kaynakları ve Yönetimi, Haberleşme ve yayınlar, Bilgi ve İletişim Teknolojileri kullanımı, üye ilişkileri, kalite yönetimi, İletişim ağı, Politika ve Temsil, Bilgi Danışmanlık ve Destek, İş Geliştirme ve Eğitim, Uluslar arası  Ticaret  konularında inceleme yapıldı. Gerçekleştirilen ön çalışmalarda 13 kriterden oluşan yönetim ve Oda Mevzuatı, Mali yönetim,  iletişim ağı gibi başlıklar altında Odanın yapmış olduğu çalışmalar değerlendirilerek, akredite oda statüsünü korumak amacıyla 2018 yılında  yapılması planlanan denetim için ön hazırlıklar gözden geçirildi ve gelişime açık olan hususlarda geri bildirimler yapıldı.

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İskenderun Ticaret ve  Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “İTSO olarak üyelerimize en iyi hizmeti verebilmek için akreditasyon çalışmalarına önem vermekteyiz. Akreditasyon süreci ile ilgili her türlü desteği üst yönetim olarak vermekle birlikte bu süreci iyileştirmek ve geliştirmek için faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Akreditasyon sistemi Türkiye genelinde Oda/Borsaların performans standartlarını yükseltmek ve üyeleri olan iş dünyasına daha etkili hizmet (İş destekleri gibi) verilmesini sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir sistemdir. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası 2012 yılında TOBB  Akredite Odası sistemine dahil edilmiştir” dedi.

Denetçi Ali Topal ise, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının yürütmekte olduğu sistemin gayet başarılı olduğu, sadece denetimden denetime hazırlık yapılmadığı, işleyen iyi bir sistem olduğu ve sürekli iyileştirme yapıldığını gözlemlediğini ifade etti.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.