Gaziantep’e Üzüm İskenderun’dan

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Heykeltıraş Meral Aran Kaysı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Gaziantep ili İslahiye ilçesinin Belediye Başkanı Kemal Vural tarafından talep edilen Üzüm Heykeli içinde bir çalışma sergileyen Heykeltıraş Kaysı, Aran Sanat Atölyesi’nde kendisi gibi heykeltıraş olan olan sanatçılar Emrah Ateşli, Ahmet Türker ile bir ekip çalışması gerçekleştirerek, mevcut eseri üç ay içerisinde oluşturmayı başardılar.

Yapılan Üzüm Heykeli ile ilgili olarak bir açıklama yapan Heykeltıraş Meral Aran Kaysı  “Eserimiz, üç metre üzümler, bir buçuk metre sapı ve yapraklar olmak üzere toplamda dört buçuk metrelik bir çalışma oldu. Üzüm Heykeli’ni üç ayda tamamladık. Alt kaidesi yani heykelin taşıyıcısı da üç metreye tekâmül etti. G. Antep –İslahiye yolu üzerine, 20 metre çapındaki kavşağa, kaidesiyle birlikte toplam yedi buçuk metre uzunluğundaki Üzüm Heykeli’nin montajını gerçekleştirdik. Bir İskenderun yaşayanı olarak, atölyemizinde bulunduğu İskenderun’da, İskenderun Belediyesi’nden bir eser çalışması daveti bekliyoruz. Esasen sadece İskenderun’da değil, Hatay’da merkez ilçe Antakya olmak üzere tüm Hatay ilçelerinde, komşu il ve ilçelerde Üzüm Heykeli benzeri çalışmalarımızı gerçekleştirebiliriz. Bölgedeki hemen her il ve ilçenin mutlaka meşhur bir meyvesi, kuru yemişi ya da bir başka ürünü meşhur. İlçeleri ya da illeri tanıtan bu ürünler birer heykel ve benzeri sanatsal çalışmalarla ön plana çıkarılırsa, il ve ilçe tanıtımlarına katkı sağlar düşüncesindeyiz. Bizler sanatsal çalışmalarımızla ilçe, il, bölge ve ülke tanıtımlarına katkı sundukça mutlu oluyoruz. Bizim gibi sanatçılar her yerde, her platformda desteklenmelidir” diye konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.