İskenderun CHP’de tek listeli kongre

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP İskenderun İlçe yönetimi tek listeyle olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Mevcut başkan Yusuf Mansuroğlu’nun tek aday olduğu ilçe yönetim kurulunda; Nalan Akkülah, Yılmaz Akbay, M. Fatih Bereketoğlu, Fuat Çıkan, Semir Çıtanak, Yusuf Gökay, Haydar İnkaya, Aydın Deniz Karataş, Nermin Kaynar, Nurettin Layık, Veli Polat, Mustafa Saçlı, Selen Saraç, Bülent Şimşek, Şirin Toğargör ve Selva Yangın görev aldı.

CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç´un divan başkanlığını yaptığı genel kurulda, katip üyeliklerine ise İmam Kılıç ve Seren Mansuroğlu tek aday olarak seçildi. 13 yedek YK üyesi ve 96 Hatay İl Delegesi de belirlendi. İsa Taş Plaza’da gerçekleştirilen36. Olağan Genel kurulda 416 delegenin oyu bulunuyor.

Hatay Milletvekilleri Serkan Topal ve Birol Ertem, CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, AKP İskenderun İlçe Başkanı Ayhan bodur, MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, İyi Parti İskenderun İlçe Başkanı Abdullah Şenöz, eski milletvekilleri Haydar Demirtaş, Nihat Matkap, Abdulaziz Yazar, Fuat Çay ve Refik Eryılmaz, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ve partililerin katıldığı genel kurulda, oylamada 4 kabin ve iki sandık kullanıldı.

CHP Hatay İl başkanı Mehmet Güzelmansur da, iki aydır partisinin kongre sürecinin devam ettiğini İskenderun, Payas ve Erzin kongreleriye ilçe kongrelerini ilde tamamladıklarını anlattı. Güzelmansur, “Son zamanlarda CHP Hatay´da hak ettiği yeri bulamamıştır. Suriye´de yaşanan savaş, ülkede bu kadar sıkıntı varken, Hatay Büyükşehir belediyesi partimizdeyken CHP hak ettiği yerde değilse, bunun nedenini bizde aramalıyız” dedi. Güzelmansur, konuşmasında CHP oylarının Hatay’da arttığını da söyledi.

Parti içinde eleştirileriyle tanınan delege İhsan Akpınar ise kongrenin tek listeli olmasını, ´demek ki ilçe çalışmış´ ifadesiyle üstü kapalı olarak eleştirdi, belediye başkanları, ilçe ve il yönetimleri ile milletvekillerinin daha çok çalışması gerektiğini ifade etti.

CHP´nin faaliyet ve bütçe raporu Yılmaz Akbay tarafından okundu. Akbay, partinin iki yıllık bütçesinin 114 bin lira olduğunu söyledi.

Hatay Milletvekili Topal, kongrede yaptığı konuşmada;  Sosyal medya ve dışarıda partiyi yıpratacak yaklaşımlardan kaçınılmasını isteyerek, “Bir yol ayrımındayız. Önümüzde büyük bir kavşak var. Bu kavşağı cesaretle, birlikte, sevgi ve saygıyla aşacağız. Açık ve şeffaf, samimi ve dürüst olacağız. Çünkü devrimcilik bunu gerektirir” dedi.

Hatay eski Milletvekili Nihat Matkap, ise konuşmasında erken seçimin 2018´de olabileceğinin sinyallerinin verildiğini söyledi. Hatay üzerinde oynanan oyunların devam ettiğini söyleyen Matkap,  2013´te Reyhanlı saldırısıyla alevi-sünni çatışması çıkarılmak istendi, ama başaramadılar. Niye oyun oynanıyor? BOP kapsamında Suriye´nin üç ayrı devlete bölünmesini istiyorlar. Suriye´nin üç ayrı devlete bölünmesi için sınırları yetmiyor. Hatay sınırlarını da oraya katmak istiyorlar. Hatay´ın EXPO 21´i alması UNESCO tarafıdan Gastronomi kenti ilan edilmesi önemli ama Hatay´ın huzuru, iç barışı EXPO´dan, gastronomi kentinden daha önemli. Bugün Hatay Büyükşehir Belediyesinin CHP tarafından yönetiliyor olması, iç huzura katkı sundu” diye konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.