Başkan Dingil: Herkesin İnsan Haklarına ihtiyacı var

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

İskenderun Belediye başkanı Seyfi Dingil, İnsan hakları konusunda tüm bireylere görev ve sorumlulukların düşmekte olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yayımladığı mesajında insan haklarının bütün insanlığın ortak değeri, bütün uygarlığın da ortak paydası olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Seyfi Dingil mesajında, “Yüksek insan ideali olan insan haklarını, uygulamada herkesin yararlanabileceği şekilde gerçekleştirmek ve dolayısıyla bireyler ve toplumlar arası karşılıklı hoşgörü ve saygıyı pekiştirmek için tüm kurum ve kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına, bireylere, kısaca bu konuda birçok aktöre önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Dil, din, ırk, yaş, cinsiyet, renk ayrımı olmaksızın tüm insanların sahip olduğu hak ve hürriyetlere gösterilen saygı toplumsal hayatta huzurun sağlanması için olmazsa olmazdır. Hayatın her anında insan haklarına saygılı bir toplumun varlığı; çocuklarımızı ve gençlerimizi bu yönde yetiştirmemiz hepimizin görev ve sorumluluğundadır.

Bu düşüncelerle, milletimizin ve ayrılmaz bir parçası olduğumuz tüm insanlık ailesinin İnsan Hakları Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.