1200 öğrenciye Arsuz’da Milli Olimpiyat Sunumu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Arsuz Kaymakamlığı ve Milli Olimpiyat Komitesi işbirliği ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü destekleriyle 1200 öğrenciye spor ve olimpiyat konulu dünyaca ödüllü bir projenin sunumu yapıldı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından dünya çapında olimpik değerler eğitimi programı kapsamında yapılan en iyi projeler arasına dahil edilen projenin sunumunu Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Spor Kültürü Olimpik Eğitim Projesi eğitim görevlisi Sibel Yazgın gerçekleştirdi.

Altı bölümden oluşan sunumda çocuklara sırasıyla insan vücudu, spor, sağlık, çevre, olimpiyatlar, fair play hakkında bilgiler aktarılırken. Ekrandan oynanan oyunlar, yarışmalar, filmler, çizgi filmlere yer verilerek çocukların hem eğlenip hem de odaklanması sağlandı.

Programda konuşma yapan Kaymakam Musa Sarı, Olimpiyat Komitesi’nin hiçbir karşılık beklemeden uluslararası camiada sporumuzun tanınması, kazanan bir olimpiyat ulus yaratma amacında olduğunu ve bu yönde çok önemli çalışmalara imza attığını, bugün de ilçemizde yaklaşık her mahalleden toplam 1200 öğrenciye sunum yapıldığını belirterek “Dünya çapında ödüllü bir proje olan bu sunumunu öğrencilerimizle buluşturmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

. Kaymakam Sarı, Olimpiyat Komitesi, Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Merkezi Müdürlüğü ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Belediye Başkanı Nazım Culha , Olimpiyat Komitesi Üyesi Kürek Çekme Eski Balkan Şampiyonu  Seyit Bilal Porsun, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin ,Arsuz Gençlik Merkezi Müdürü Oğuzhan Kılınç ,  okul idaresi, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı programda: günün anısına karşılıklı hediyeler takdim edildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.