İSKENDERUN BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek Belediye Meclis Salonunda toplandı.

Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplanan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşüldü.

Düzenlenen toplantı öncesinde bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,”Dünya engelliler gününü çeşitli etkinliklerle kutladık. Belediye olarak engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Toplumun her kesimine hizmet götürmenin gayretindeyiz. İnsan odaklı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediye olarak çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Halk hizmet noktasında sizlerden gelecek her türlü öneriye açığız. Hepimizin amacı halka hizmet” dedi.

Yapılan gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşüldü.

Gündemde bulunan;

  • Belediyemizin 2017 yılı bütçesinde muhtelif müdürlüklerin yıl sonunda artacağı düşünülen gider tertiplerinden 29.610.000,00 TL ödeneğin Fen İşleri Müdürlüğünün ekonomik hesap ayrıntı kodlarına ve yine münakalede belirtilen muhtelif müdürlüklerin gider tertiplerinden 29.610.000,00 TL’nin fonksiyonel sınıflandırmanın birinci düzeyleri arasındaki aktarmaların yapılması ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi, oy çokluğu ile plan bütçe komisyonuna havale edildi.
  • Mülkiyeti Belediyemize ait olan, üzerinde eski Sarıseki Belediye Hizmet Binası bulunan 4.558,47 m2 yüzölçümlü Değirmendere mıntıkası 1983 ada 1 nolu parselin Maliye Bakanlığınca satın alınması karşılığında Maliye Hazinesine bedelli olarak devri yönünde karar alınması ve alınan kararın uygulanması aşamasında Encümene yetki verilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.
  • Mülkiyetleri Belediyemize ait İsdemir Özel Güvenlik Bölgesi sınırı içinde kalan Karayılan mıntıkası 347 ada 1 nolu parsel 4.260,74 m2, Karayılan mıntıkası 346 ada 2 nolu parsel 4.888,55 m2 yüzölçümüne sahip olup, söz konusu parsellerin satışı yönünde karar alınması ve satış yetkisinin kullanılması yönünde Encümene yetki verilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi,oy çokluğu ile plan bütçe ve imar komisyonuna havale edildi.
  • Şevre mıntıkası 967 nolu parselden imar uygulaması ile kamuya terk edilen alana ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.
  • Mıntıka 2113 nolu parsel ve bahse konu parselin güneyindeki terkli alana yönelik çizilen 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, oy çokluğu ile imar komisyonuna havale edildi.
  • İskenderun Lisesi alanının kent meydanı ve çarşı projesi olarak düzenlenmesi ile ilgili yazılı önerge imar ve plan bütçe komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.