ARITMA TESİSLERİ ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ ÖNLÜYOR.

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), çevre sağlığını ön planda tutan projelerin yanı sıra Hatay genelindeki arıtma tesislerinin temiz çevre oluşumuna önemli derecede katkı sağladığını duyurdu.

Evsel ve katı atıkların sağlıklı bir şekilde arıtıldıktan sonra doğaya bırakılmasındaki süreçte en önemli etken olan arıtma tesislerinin bakım ve ölçüm çalışmalarının düzenli olarak yapıldığına dikkat çeken Genel Müdürlük, Payas ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesi’nde bulunan 2 No’lu (tüten bacalar) ve İskenderun Karayılan Mahallesi’nde bulunan atıksu arıtma tesisinde yapılan kontroller sonucunda suyun daha temiz bir şekilde tahliye yapıldığını açıkladı.

Görüntü kirliliğini önlemek ve kötü kokuları ortadan kaldırmak amacıyla bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını da aksatmayan HATSU, tesiste arıtılan suyun kapalı bir şekilde denize deşarjının yapılmasının sağlanması için daha önceden bir çalışma yapıldığını ve çevre kirliliğini önleyerek vatandaş odaklı hizmetleri gerçekleştirmek için mücadelenin devam edeceğini hatırlattı.

Bu açıklamadan sonra Vatan Partisi İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına daha önce Aslantaş Barajından gelen ve İskenderun Karayılan Mahallesindeki her şeyi tamamlanan arıtma tesislerinin neden açılmadığını belirterek şunları söyledi. “DSİ’nin projelendirip, tamamladığı Aslantaş Barajından gelecek su hükümetin verdiği tarih olan 2012 tarihinde tamamlanmadı. Ancak 2017 yılında yani beş yıl sonra tamamlandı. Arıtma tesisleri tamamlandı  ve Hatay Büyükşehir belediyesine devri yapıldı. Bu kez de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, arıtma tesislerinin eski olduğunu, kullanılmaz olduğunu ve sanayi bölgesinde olduğu için kirli olduğu gibi itirazlarla arıtma tesisleri kullanıma açılmadı. Daha önce biz basın açıklaması yaptık. Büyükşehirden açıklama bekledik ama açıklama yapmadılar. Şimdi bu sanayi bölgesinde arıtma tesislerinin çevreyi temizlediğini ve suyun denize temiz su olarak geri döndüğünü belirtiyorlar.” Dedi.

Bedir, 400 bin nüfusa temiz su verilecek arıtma tesislerinin neden açılmadığını bir kere daha sorduklarını ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütüfü Savaş’tan yanıt beklediklerini söyledi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.