SAMANDAĞ’DA GİRŞİMCİLİK EĞİTİMİNE YOĞUN İLGİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Samandağ’da düzenlenen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne’ iş hayatına adım atmak isteyen her yaştan ilçe sakini yoğun ilgi gösteriyor. Girişimcilik ruhu ile ilgili ayrıntılı bilgi sahibi olan kursiyerler hazırladıkları iş planını sunum olarak anlatıyorlar. 4 gün sürecek kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere KOSGEB tarafından girişimcilik katılım belgesi verilecek.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir öncülüğünde sürdürülen girişimcilik eğitimleriyle, kendi işini kurmak isteyenlere fırsat sunuluyor.

Samandağ Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu 27 Kasım Pazartesi günü saat 10.00’ da Samandağ Belediye hizmet binası toplantı salonunda Tansel Öter eğitmenliğinde başladı.

Samandağ Belediye hizmet binası toplantı salonunda düzenlenen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Kursiyerlere uygulamalı girişimcilik eğitimi veren Girişimcilik Danışmanı Tansel Öter , yeni bir iş kurabilmeleri için hangi yolları izlemeleri gerektiği konusunda bilgiler veriyor.

Eğitim sırasında kursiyerlere girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikrinin geliştirilmesi, iş kurma egzersizleri, proje hazırlanması ve iş planı detaylı olarak anlatılıyor.

Kursiyerler, istedikleri iş dalına göre iş planı hazırlayarak sunum yapıyorlar. Eğitime katılan kursiyerler iş hayatına bakışlarının değiştiğini ve girişimcilik duygusunun geliştiğini belirtiyorlar. Pazar araştırması yapılmadan ve iş planı olmadan kurulan işletmelerin pazardaki yaşam şansının çok düşük olduğunu öğrendiklerini ifade eden kursiyerler, “Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e bize bu imkânı sunduğu için teşekkür ediyoruz.” dediler.

KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

Eğitimin temel amacının girişimciliğe klasik bakış açısını değiştirmek ve girişimci adayının vizyonunu geliştirmek olduğunu ifade eden Tansel Öter, bu eğitimde, bir işletmenin nasıl kurulacağından, girişimcilik özelliklerinin sınanmasına, iş fikrinin geliştirilmesine, girişimcilik egzersizlerine ve bir iş planının nasıl oluşturulacağına kadar birçok konuyu öğrettiklerini belirtti. 4 gün süren kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere KOSGEB tarafından girişimcilik sertifikası verilecek.

SAMANDAĞ’DA MODERN GİRİŞİMCİLİK KÜLTÜRÜ GELİŞİYOR

Samandağ  Belediyesi olarak gençler ve kadınlar başta olmak üzere her yaştan ve her kesimden ilçe sakininin iş sahibi olması için bu çalışmaları  hizmete sunduklarını belirten Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir :” Güçlü ekonomiler yerelden başlar anlayışı ile hareket ettiklerini belirtti. Girişimciliğin ve girişimcilik kültürünün geliştirilmesi ve günümüz şartlarında rekabet edebilen girişimcilerin oluşması için çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Bu amaçlarla KOSGEB ile ortaklaşa bu programların devamı olan ’KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni sürdürüyoruz.”dedi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.