“Türkiye Sağlık turizminde dünya üçüncüsü”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi (THTC) ve Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD)’nin işbirliğiyle, ‘Hatay’da Sağlık Turizmi’ konulu panel düzenlendi.

“Sağlık turizminde dünya üçüncüsüyüz”

THTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Türkiye’de sağlık sektörünün giderek büyüdüğünü ifade ederek, “Türkiye, sağlık turizmini 2005 yıllarında tanıdı. 2005 yılında Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi’ni kurduğumuzda, 32 kurucu üyemizle yola çıktık. Bugün, sağlıkta ciddi bir reform gelişti. Dünyanın birçok ülkesinde kongrelerde ve konferanslarda ülkemizde son 15 yılda yaşadığımız bu reformu ve gelişmeleri anlatmak üzere davet ediliyoruz. Yurtdışına gittiğimizde; ülkemizde 80 milyon nüfusumuzun sağlık sorununu çözdüğümüzü çok rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Amerika ve Almanya’dan sonra, 750 bine yakın sağlık turisti ile ilgili dünya üçüncüsü olduk. Bu anlamda Hatay’da sağlık turizmini nasıl geliştirebiliriz onları konuşacağız. Sağlık turizmi, sadece tıp turizminden ibaret değildir. Hatay’da sağlık turizmiyle başlayıp; spor, dil ve sonra da kültür turizmini ön plana çıkarmak suretiyle, bu zirvenin bir milat olarak kabul edip, hep beraber harekete geçmeliyiz” ifadesinde bulundu.

İskenderun Doğa Koleji Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele; Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan,  İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İskenderun Deniz Üs Komutanı Kurmay Albay Aykar Tekin, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz, Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz, Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, İSTUDER Başkanı Sabahattin Uygun, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yıldız, İskenderun Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Yönetimi, Hatay Eczacı Odası Temsilcileri, sağlık personeli, seyahat acentaları, otel yöneticileri, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi (THTC) Kurucu Başkanı Emin Çakmak, TUROYD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can AKSU, Başbakanlık Eski Müşaviri ve THTC Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Hamdi Şengel, Turizm Bakanlığı Eski Müsteşarı ve THTC İleri Aktif Yaşam Grup Başkanı Süleyman Kamil Yüceoral, THTC Güney Doğu Anadolu Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı Erkan Özsavaş, THTC Ege Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı Atilla Üner ve Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Başhekimi Dr. Ömer Suha Caymaz’ın panelist olarak katıldığı toplantıda; Hatay’ın, Sağlık Turizmindeki gelişiminden hak ettiği payı alması için atılması gereken adımlar konuşuldu.

 “Yeni dönemle uluslararası hizmet planlıyoruz”

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Tekinsoy, hastane olarak sağlık turizmi için hazır oluklarını belirterek, “Özel İskenderun Gelişim Hastanesi olarak, 12 yılda çok önemli mesafeler kat ettik. Tıbbi açıdan çok yetkin hekimlerle, birçok ilki gerçekleştirdik. 206 yataklı hastanemizde; Onkoloji, Kalp ve Damar Cerrahisi ve Obezite Cerrahisi gibi özellikli birimlerimizle, uluslararası hizmet verebilmenin gayretindeyiz. Bu anlamda, yeni dönemle birlikte, birçok değişiklik ve yenilik planlıyoruz. Sağlık turizmindeki çalışmalarımıza ışık tutacak konuşmacılarımıza, bizi onurlandırdıkları için teşekkür ediyoruz. Ayrıca Sağlık Turizmi konusunda desteklerini esirgemeyen Yönetim Kurulu Başkanımız Metin Yıldız’a teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

“Gelişim, İstanbul’daki hastanelerin üzerinde standartlara sahip”

Hatay’da turizm çeşitlendirmesi adına birçok seçeneğin bulunduğunu konuşmasında vurgulayan TUROYD Başkanı Ali Can Aksu, “Türk turizminde 1994 yılından bu yana, ciddi anlamda bazı yanlışlarımız oldu. Deniz, kum, güneş anlayışıyla hareket ettik. Maalesef tarihsel, kültürel yapımızı oluşturabilecek değerleri unuttuk; fakat bugün, bu yanlışlarımızın farkına vardık. Hatay, Antalya’dan çok daha fazla malzemeye sahip. Bura inanılır ve bu bölgenin turizm kalkınmasına hep beraber el atılırsa; tarih, kültür turizmden başlayıp, gastronomi turizmine kadar yayılan bir konsept oluşturulur. Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, İstanbul’daki hastanelerin standartlarının üzerinde bir hastane. Burada neden sağlık turizmi yapılmasın ve buraya tedavi amaçlı turist çekmeyelim. Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nin mevcut yapısı, bunu kaldırabilecek seviyededir” dedi.

 

 “Kaliteyi ve güvenilirliği sunacağız”

Özel İskenderun Gelişim hastanesi olarak, sürekli gelişen ve gelişmeye devam eden bir kurum olduklarını dile getiren Başhekim Dr. Ömer Suha Caymaz ise, “Şehrimiz için ne yapabiliriz, şehrimize ne katkı sağlayabiliriz diye düşünürken, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi farkı ile Sağlık Turizmi için çalışmalarına başladık. Şehrimize sunduğumuz kaliteli ve güvenilir hizmeti tüm dünyaya sunmak için gerekli ortak çalışmalarda üzerimize düşen görevi layığı ile yerine getirmek için hazırız” dedi.

Hatay’da sağlık turizm merkezi oluşturmayı istediklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yıldız ise panelistlere, Hatay’a özgü hediyeler sundu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.