Hatay Zeytincilikte Marka Arayışında

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Görkemli bir açılışa ev sahipliği yapan Altınözü, Tokaçlı Zeytin Müzesi, 12 bin yıl öncesine dayanan zeytin fosillerinden hareketle Anadolu’daki zeytin ağacının tarihi seyrini anlatan bir müze olma özelliğini taşıyor.

Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali kapsamında Altınözü Tokaçlı Zeytin Müzesi’nin açılışına Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Milletvekilleri Fevzi Şanverdi ve Orhan Karasayar, Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, kurum müdürleri, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Ümmühan Tibet ve Prof. Dr. Canan Karatay katıldı.

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur’un Vali Ata dillendirmesiyle hayat bulan Zeytin Müzesinin ilçeye kazandırılmasının önemine değinen Vali Ata, Hatay’ın tarım potansiyelinin yüksek olan illerimizden biri olduğunu belirtti. İklimiyle, verimli ovalarıyla Türkiye’de yetişebilecek her türlü ürünün çok rahatlıkla Hatay’da yetişebileceğini ifade eden Vali Ata,  ‘’Altınözü ilçemiz özellikle zeytin bakımından ilimizdeki en önemli üretim merkezlerinden birisidir. Türkiye’de 170 milyona yakın zeytin ağacı var. Bunun 17 milyonu Hatay’da, bu 17 milyonun da yaklaşık 5 milyonu Altınözü ilçemizde bulunmaktadır. Yani Altınözülü vatandaşlarımızın ekonomisinde zeytin ve zeytinyağının çok önemli yeri var. Hem ilçenin tanıtılması, hem de zeytin ve zeytinyağı üretilmesinde kamuoyunun dikkatinin çekilmesi bakımından bu festivali çok önemli buluyorum. Ayrıca Canan Karatay hocamıza teşriflerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Kendisi adeta zeytin ve zeytinyağının gönüllü tanıtıcısıdır. Vatandaşlarımıza zeytinin ve zeytinyağı tüketiminin insan sağlığında ne kadar önemli olduğunu anlatmaktadır.’’ dedi.

Zeytin ve zeytinyağı üreten çiftçi ve sanayicilerimize bir mesajı olduğunu söyleyen Vali Ata, Hatay’ın zeytin ve zeytinyağı üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu ancak ulusal düzeyde tanınan bir markanın olmayışından yakındı. Vali Erdal Ata, bu konuda Valilik olarak, Kalkınma Ajansı olarak, YİKOB olarak üzerimize ne düşüyorsa her türlü desteği vermeye hazırız.’’ dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.