Milletvekili DUDU’dan Öğretmenler Günü Mesajı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP Hatay Milletvekili ve PM Üyesi Av. Mevlüt DUDU öğrenmeler günü nedeni ile bir basın açıklaması yaparak Öğretmenlerimizin Öğretmenler gününü kutlamıştır. Milletvekili Av. Mevlüt DUDU’nun yaptığı basın açıklaması:

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Türkiye Cumhuriyeti’nin en temel harcı olan öğretmenlerimiz, geleceğimizdir.  Liyakat, insanca yaşam koşullarında, iş güvencesi ve huzur içinde çalışmak öğretmenlerimizin en temel hakkıdır.

Yeniçağ, eğitimin çok yüksek standartlarda yapılarak; bilimsel, teknik ve felsefi formasyonunun güçlendirilmesini ülkemizin bekası açısından da zorunlu kılmaktadır. Hal böyle iken dış dünyada yaşanan gelişmelere kulaklarını tıkayan ve gözlerini bağlayan AKP iktidarı, ülkemizi uçuruma sürükleyerek eğitimi bilimsel, teknolojik ve laik çerçevesinden koparan adımlar atmaktadır.

 

Başarısı çok yüksek Anadolu ve fen liseleri kapatılmakta, toplumsal talebin ve ülke ihtiyacının çok üzerinde imam hatip liseleri açılmaktadır. Oysaki bilimsel eğitim; dini eğitime engel değildir.

 

4+4+4eğitim modelinin ardından yap-boz tahtasına dönüştürülen sistemde her gün yeni bir değişiklik ile güne uyananöğretmenlerimiz, böylesi bir ortamda çocuklara yol gösterici olurken zorlanmaktadır.Liyakatın devre dışı bırakıldığı, torpil ve adam sendeciliğin esas alındığı bir sistemde ve hak ettikleri maaşın altında çalışmaktadırlar.

 

Müfredattan; evrim teorisinin çıkarılması, laiklik ve Atatürkçülüğün azaltılması, cihat öğretisinin temel alınması, ülkemizin geleceğini de karartmaktadır.

Her gün laik ve çağdaş eğitim biraz daha geriletiilirken, eğitimden koparılan çocuklarımızın erken evliliğe mahkûm edildiği dönemleri yaşıyoruz.

 

Cumhurbaşkanı’nın tek bir cümlesiyle TEOG sistemini kaldıran Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sistemini kaosa sürüklemiştir. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın “Sadece 600 nitelikli okul için sınav yapılacak” cümlesi de eğitimin içine düşürüldüğü vahameti özetlemektedir. Yani 120 bin öğrenci iyi okullarda okurken, kalan 1 milyon öğrenci niteliksiz eğitime uygun görülmektedir! Böylesi bir ortam, hiç şüphesiz öğretmenlerimizin motivasyonunu olumsuz yönde etkilemektedir.

 

Ülkemize yönelik karanlık hesaplar, ancak nitelikli bir eğitimle bozulabilir. Eğitim sistemimizi ayağa kaldırmak ve öğretmenlerimizin liyakat esaslı bir sistemde, hak ettikleri maaşla görev yapmalarını sağlamak bu ülkenin öncelikli meselesi olmalıdır.

 

Bu düşünceler ışığında, başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlemle anıyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.

 

Av. Mevlüt DUDU
CHP Hatay Milletvekili ve PM Üyesi

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.