‘GENÇ ÇOK,İŞ YOK” projesine imza atıldı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla, istihdam, sosyal içerme ve kültür, sanat ve spor alanlarındaki insan odaklı projeleri destekleyen bir program olan.Sosyal Destek Programı (SODES),  ‘GENÇ ÇOK,İŞ YOK” projesi hayata geçirilecek.

Hatay Vali Yardımcısı Nursal ÇAKIROĞLU, Arsuz İlçe Kaymakamı Musa SARI, SODES Proje Koordinasyon Birim Sorumlusu Mehmet KOCA ile Arsuz Kaymakamlığı Proje Koordinatörleri Kübra YILDIZ ve Nilgün SAVAŞ’ın katılımları ile Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında Projenin imza töreni gerçekleşti.

 

Arsuz kaymakamlığından yapılan açıklama göre; 2017 Yılı SODES 1. teklif çağrı sürecinde ilimizdeki Kamu Kurum ve Kuruluşların, Belediyelerin ve STK’ların Hatay Valiliği SODES Proje Koordinasyon Birimine sunmuş oldukları projelerin Değerlendirme Komisyonunca incelenmesi ve değerlendirilmesi, yapılmış, Usul ve Esasların ilgili maddeleri ve ilçelerin önceliği de dikkate alınarak başarılı olan projeler Kalkınma Bakanlığı’na sunulmuştur.

Hatay Valiliği SODES Proje Koordinasyon Birimince Kalkınma Bakanlığına sunulan projelerden Arsuz Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülecek olan ‘GENÇ ÇOK,İŞ YOK” adlı projenin Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylandığı ve asil proje listesinde yer aldığı açıklanmıştır.

Hatay Vali Yardımcısı Nursal ÇAKIROĞLU, Arsuz İlçe Kaymakamı Musa SARI, SODES Proje Koordinasyon Birim Sorumlusu Mehmet KOCA ile Arsuz Kaymakamlığı Proje Koordinatörleri Kübra YILDIZ ve Nilgün SAVAŞ’ın katılımları ile Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında Projenin sözleşmesi imzalanmıştır.

Proje ile Mesleki Eğitim Merkezinde dezavantajlı 80 kişiye Aşçılık, Garson-Komi, Turizm Rehberliği ve Hijyenik Gıda Ürünleri Eğitimi verilecektir. Bu projenin bütçesi 153.270 TL olup 12 ay sürecektir.” denildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.