Nebih Nafile’den gönüllere ve yüreklere dokunan söyleşi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Ayna Kültür Sanat ve Evimiz Süpürge Derneği’nin geleneksel çarşamba söyleşisinin konuğu şair-müzisyen, radyo programcısı öğretmen Nebih Nafile, İskenderun’da, sanat ve edebiyatseverlerle buluştu. “Öğretmen Olmak” adlı söyleşinde gönüllere ve yüreklere dokunan Nebih Nafile, söyleşi/şiir ve türkü dinletisi soru-cevap şeklinde yapılan programda katılımcılar da şiir ve görüşlerini paylaştı.

Dernek yöneticisi Mehmet Berkyürek’in açış konuşmasından sonra dernek üyelerinden yazar öğretmen Recep Yıldırım, Özdemir Asaf’ın “dünyanın en değerli kitabı alfabedir “sözünden hareketle insanın ancak bir öğretmen aracılığıyla öğrenebildiğini ve bu durumun öğretmenliği en önemli meslek yaptığını vurgulayarak konuk şair Nebih Nafile’nin öğretmenler gününü kutladı.

Öğretmenlik ile ilgili konuşmasının devamında Nebih Nafile, “Aslında hepimiz birer öğretmeniz, en iyi öğretmen annedir, babadır… Çocuklarımıza iyiyi-kötüyü, sevgiyi, kısaca insana dair tüm güzellikleri öğrettiğimiz ilk yer ailedir… Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Ulusumuzun Başöğretmeni Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünü hatırlatmak istiyorum: “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” demiştir. Atatürk bu görüş ve düşünceleriyle, öğretmeni hem layık olduğu dereceye yüceltmiş, hem de sorumluluğunun büyüklüğünü ve önemini belirtmiştir. Mesleğimiz; çocukların kişilikli ve bilinçli olmalarını sağlama yanında, sosyal anlaşmayı ve uzlaşmayı güçlendirme mesleğidir. Milli kültürümüzden kaynaklanan mânevî ve âhlaki değerler her meslek için olduğundan daha çok öğretmenlik mesleğinde, bilgiden, beceriden ve teknikten önce gelmektedir. Çünkü konusu, amacı ve aracı insan olan tek meslek öğretmenliktir.” Dedi.

Öğretmenlik mesleğinin bir sevgi mesleği olduğunu söyleyen Şair-sanatçı Nafile, “Sevdiğimiz ve sevildiğimiz derecede başarılı ve verimli oluruz. Öğrencilerimizin her gün biraz daha geliştiklerini gördüğümüz vakit daha da mutlu oluruz. Bundan dolayıdır ki mesleğimize her gün biraz daha bağlanırız tutkuyla. Biz öğretmenler, çocukları geleceğe hazırlamakla görevlendirilmenin yanı sıra bu günün insan ilişkileri, olumsuz yönelişleri ve davranışlarıyla da ilgili ve sorumluyuz.” Dedi. Söyleşi sonunda “Umut Yaşam İnsan”, “Güneş Hepimiz İçin”, “Su Duruluğu” ve “Yarına On Kala” şiir kitaplarının yazarı Nebih Nafile emeği geçen tüm dernek yönetici ve üyelerine teşekkür ederek gelen konuklara kitaplarını imzaladı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.