39. Tugay’dan Kore’ye gidenTürk Subayının anıları film oldu: AYLA

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kore’ye 1950 yılında İskenderun’dan yola çıkan 5 bin 90 askerin arasında yer alan Süleyman’ın hikayesi İskenderun’dan başladı. O’nun Kore’de yaşadığı anılardan yola çıkan “Ayla” filmi, Oscar’a aday.

‘Yabancı Dilde En İyi Film’ kategorisinde aday adayı olan ‘Ayla’ filminin İskenderun galası; Yapımcı Mustafa Uslu, yönetmen Can Ulkay, filmin oyuncuları; Kim Seol, Murat Yıldırım, Koreli Eunja Kim ve Kim Seol, Sinem Uslu, Meral Çetinkaya ve İlber Gürtunca’nın katılımıyla dün yapıldı. İskenderunluların yoğun ilgi gösterdiği film öncesi oyuncular duygu ve düşüncelerini seyircilerle paylaştı.

Prime Mall AVM’de vatandaşları selamlayan Ulkay, Türk halkının filme olan ilgisinden mutlu olduklarını ifade etti. “İskenderun bizim için önemli bir şehir. Kahraman astsubayımız Süleyman Dilbirliği 1950 senesi eylül ayında 5 bin 90 asker ile birlikte buradan yola çıktılar. Ayla filminin başlangıç yeri burası ve iyi ki bizler de buradayız” diyen Ulgay, filmin oyuncuları ile birlikte İskenderunlularla buluşmaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Yapımcı Mustafa Uslu da yaşanmış olan bu hikayenin dünyada eşi ve benzeri olmayan bir merhamet hikayesi olduğunu söyledi. Uslu, “Şükürler olsun ki, bu hikayede bizim ülkemizin güzel insanlarına nasip olmuş muhteşem bir hikaye” diye tanımladı.

Oyuncular filmde hikayesi anlatılan Kore gazisi Süleyman Dilbirliği için dua istediler.
Hikayenin İskenderun’da başladığını, şuan sağlığı nedeniyle rahatsız olan Süleyman Dilbirliği’nin duaya çok ihtiyacı olduğunu belirten oyunculardan Murat Yıldırım, “Bizler filmi severek yaptık. İnşallah Oscar’ı da alırız. Film çekimleri ve Süleyman abinin hikayesi de buradan başladı. Süleyman abinin gerçekten hepimizin duasına ihtiyacı var” dedi.

Herkesin kendisini bu filmde bulacağına inandığını belirten Yıldırım,  “Hikayenin başlangıç yeri olan İskenderun’u on yıl önce benim de içinde bulunduğum Asi dizisiyle tanıdım. Benim için bu kentin çok büyük önemi var, sevgim var. Ayla filmini de biz çok severek yaptık. İnşallah Oscar’da da yolumuz açık olur.” Dedi.

Yönetmen Can Ulkay ‘Ayla’ filminin her yaştan insana hitap ettiğini belirterek, dünyanın her yerinde aynı duygularla insanların filmi izlediğini vurguladı. Ulkay, “Evrensel bir film yaptık. Çünkü sevgi evrensel bir duygudur” dedi. İskenderunluların yoğun ilgi gösterdiği sanatçılar daha sonra filmi izledi.

Filmde ‘Ayla’ isminin verildiği Koreli oyuncu Eunja Kim ve Kim Seol filmle ilgili düşüncülerini gazetecilerle paylaştı.
Tüm dünyada filmin izlenilmesini ve filmin izlenmesiyle birlikte dünyada savaşların olmamasını isteyen Kim, “Hiçbir çocuk yalnız kalmaz. Ve bütün insanlar mutlu olur” dedi.

Koreli çocuk oyuncu Kim Seol’de, “Dünyadaki bütün tankları kimsenin görmediği bir yere saklamak istiyorum ki savaşlar çıkmasın” dedi.

Prime Mall İskenderun Prestij Sinemalarında gösterimde olan Ayla filmini İskenderun basını da AVM yöneticileri ve seyircilerle izledi.

 

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.