İSTE’deki Kitap Fuarı’na Rekor Katılım!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ev sahipliğinde düzenlenen 1. İskenderun Kitap Fuarı‘nın son iki gününde katılım rekor seviyelere ulaştı. Birbirinden ünlü yazarların imza günleri ve söyleşileri nedeniyle kitap kurtları ile dolup taşan Fuar’ı 10 günde ziyaret edenlerin sayısı 100 bin’i buldu.

 Kitapseverler için müthiş bir fırsata dönüşen1. İskenderun Kitap Fuarı, okuyucuları sevdikleri yazarlarla buluşturdu. Hafta sonunda; Bahadır YENİŞEHİRLİOĞLU, Kahraman TAZEOĞLU, Ahmet Günbay YILDIZ, Sinan YAĞMUR ve Ahmet ŞİMŞİRGİL de 1. İskenderun Kitap Fuarı‘na katıldı ve sevenleri ile buluştu. Hayranlarının kitaplarını imzalayan Bahadır YENİŞEHİRLİOĞLU, Kahraman TAZEOĞLU, Sinan YAĞMUR ve Ahmet ŞİMŞİRGİL,İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Paşa Konferans Salonu’nda söyleşi yaparak okurları ile buluştular.

Aynı zamanda Payitaht Abdülhamid Han dizisinde Tahsin Paşa rolüyle oynayan ünlü yazar Bahadır YENİŞEHİRLİOĞLU konuşmasında sevenlerine hayatından örnekler verdi. Dinleyiciler arasından seçtiği minik bir çocuğa asistanlık görevi vererek yanına oturtan YENİŞEHİRLİOĞLU, tarihimizi iyi okuyup iyi değerlendirmemiz gerektiğinin altını çizdi.

Daha sonra konuşan ünlü yazar Kahraman TAZEOĞLU yazarlığa nasıl başladığını anlattı. Gençlik yıllarında bir kıza âşık olduğunu ve bunun karşılığını alamamasından dolayı kendini yazarlığa verdiğini söyledi. Kitapseverlerle buluştukları için mutluluklarını ifade eden Sinan YAĞMUR ve Ahmet ŞİMŞİRGİL de söyleşilerinde kitaplarının hikâyeleri ile ilgili hatıralarını anlattılar. Samimi sohbetleri dikkatle izlenen yazarların konferansları büyük ilgi gördü ve katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof.Dr.Türkay DERELİ’yi makamında ziyaret eden Kahraman TAZEOĞLU, Ahmet Günbay YILDIZ ve Sinan YAĞMUR İskenderun’da olmaktan çok mutlu olduklarını ve İskenderun için bir ilk olan bu fuarın gelecek yıllarda da tekrar edilmesinin adeta bir zorunluluk olduğunu ifade ettiler.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.