Tosyalı  Türkiye’nin  En Zengin 100 Ailesi  Listesinde

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Ekonomist Dergisi, 2004 yılından bu yana Türkiye’nin En Zengin 100 Kişi ve Ailesi Araştırması’nı açıkladı. Hatay’ın tek holdingi olma özelliğini elinde bulunduran Tosyalı Holding ailesi, Türkiye’nin en zengin 100 ailesi sıralamasında 65. sırada yer aldı.

 Serveti 750 MİLYON – 1 MİLYAR DOLAR olanlar listesinde ;

61-Bodur Ailesi—Kale Grubu

62-Yalçın Sabancı—Yasa Holding

63-Kurdoğlu Ailesi—Ata Holding

64-Tosyalı Ailesi—Tosyalı Holding

65-Gürsel Ailesi—Kiska Holding

İlk 3

8 MİLYAR DOLAR ÜSTÜ

1-Koç Ailesi—Koç Holding

7 – 8 MİLYAR DOLAR

2-Şahenk Ailesi – – -Doğuş Holding

3-Şevket Sabancı ve Ailesi- – -Esas Holding

Ekonomist Dergisi, bu yıl 13’üncüsünü düzenlediği çalışmasında yaptığı değerlendirmede sonuçlarına ilişkin “ilginç bir dönemden geçtiğimizin de göstergesi olarak” yorumladı.

Ekonomist yaptığı yorumda: Çalışmamızda yalnızca para kazanan değil zor dönemlerde servetini korumayı başaran, sadece Türkiye’de çalışmayıp işini daha geniş coğrafyalara yayan iş insanlarının listede üst sıralara hareket ettiği bir dönem yaşadık. Kur riski taşıyanlar, turizm, otelcilik gibi alanlarda yatırımları olanlar, konut satışlarındaki durgunluktan etkilenen inşaat şirketi sahipleri ve 15 Temmuz darbe süreci sonrasında mal varlıklarına el konulanlar ise listede geriledi veya liste dışı kaldı.” ifadelerine de yer verdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.