Vali Ata Dörtyollularla buluştu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Valisi Erdal Ata “Muhtarlar ve Halka Buluşma” toplantıları kapsamında Dörtyollu vatandaşlarımız ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.
14 Kasım 2017 Salı günü saat 14.00’te Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra İl Jandarma Komutanı J.  Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, ilgili kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları, muhtarlar ve vatandaşlarımız katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantı, Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak’ın ilçe ile ilgili yaptığı sunum ile devam etti.
Sunumun ardından bir konuşma yapan Vali Ata, Dörtyol’da muhtar ve vatandaşlarımızla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Muhtarlar ve Halka Buluşma toplantılarından 15’incisini Dörtyol’da düzenlediklerini dile getiren Vali Ara, ‘’Bu seneki toplantılarımızı Dörtyol’da tamamlamış oluyoruz. Önümüzdeki yıl bu toplantıları tekrar yapıp önceki toplantıda konuştuğumuz konuların ne kadarı yerine getirilmiş, vatandaşlarımız ve muhtarlarımızın taleplerinden ne kadarı sonuçlandırılmış onlara bakacağız. Onun için kurumlarımıza önemli görevler düşüyor. Şu ana kadar toplantı yaptığımız yerlerde gerek muhtarlarımızın gerek vatandaşlarımızın taleplerinin büyük bir bölümü belediye hizmetleri ve elektrik dağıtım şirketi ile ilgili.’’ dedi.
Dörtyol ile ilgili burada dile getirilen konuların takipçisi olacaklarını belirten Vali Ata, ‘’Diğer ilçelerimize kıyasla özellikle eğitim ve diğer kamu hizmetleri bakımından Dörtyol ilçemizin iyi durumda olduğunu söyleyebiliriz. En azından yapılacak olan birtakım yatırımlar için arsa bulmakta zorlanmayacağız. Okul, hastane, kütüphane ve spor tesisi için yerler ayrılmış. Bunlar için projeler hazırlatıp Bakanlıklara teklifte bulunacağız. 2018 yılında yeni yatırım yapmakta biraz zorlanabiliriz ama buralarda o yatırımların yapılması için gayret sarf edeceğiz. Eğitim ile ilgili herhangi bir sorunumuz olacağını zannetmiyorum. Zaten ihalesi yapılan ve inşaatı devam eden işlerimiz var. Hedefimiz 2018 yıl sonu itibariyle il genelinde tüm okullarımızda normal eğitime geçmektir. Derslik başına düşen öğrenci sayısını da 30 ve 30’un altına indirmeyi planlıyoruz. İnşallah bunu Devletimizin imkânları ve hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile gerçekleştirebileceğimizi düşünüyorum.’’ dedi.
Kuzuculu da karakol açılması için geçen hafta yer incelemesinde bulunduklarını ifade eden Vali Ata, ‘’Bize önerilen yerin, birtakım güvenlik sıkıntılarının olabileceği dolayısıyla karakol için çok uygun olmayacağı belirtildi. Alternatif bir yer daha sunuldu. Eğer orası uygun olursa Jandarmanın hizmet vermesi için hemen karakolu açabiliriz diye düşünüyorum. Diğer yandan hastane ile ağız ve diş sağlığı merkezi işini de takip edeceğiz. Dörtyol, nüfusu artan ve gelişme potansiyeli yüksek olan ilçelerimizden biri. Bu nedenle hastane ve diğer kamusal yatırımların gelecekteki nüfus artışının da dikkate alınarak yapılması gerekmektedir. ’’ dedi.
Belediye başkanları ve muhtarlarımızdan bir ricası olduğunu söyleyen Vali Ata, ‘’Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri de çarpık kentleşme ve kentsel dönüşüm. Yıllardan beri basın ve kamuoyunda kentsel dönüşüm konusu dile getirilir. Kentsel dönüşüm, çarpık yapılaşmayı düzeltmek ve çürük binaları depreme dayanıklı hale getirmek için yapılıyor. Aslında biz elimizdeki kaynakları kötü kullanıyoruz. Dünyanın gelişmiş ülkelerine baktığınız zaman birkaç yüzyıllık binalar kullanılırken biz ortalama 30-40 senede binaları yenilemek zorunda kalıyoruz. Daha iki gün önce İran-Irak sınırında deprem oldu. 425 kişi hayatını kaybetti. Aynı büyüklükte Japonya’da deprem oluyor ama bir kişinin burnu bile kanamıyor. Demek ki bu, Orta Doğu kültürü de dahil olmak üzere bizlerin yanlışından kaynaklanıyor. Hepimizin geçmişteki acılarımızdan ders çıkarması ve ona göre geleceğimizi yönlendirmesi gerekiyor. Bunda da hem belediyelere hem kamu kurumlarına hem de tüm vatandaşlarımıza önemli görevler düşüyor. Sizlerden ricam bu konuda daha hassas davranmanız.’’ şeklinde konuştu.
Toplantının devamında muhtarlarımız ve vatandaşlarımız söz alarak mahallelerinin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını ve taleplerini Vali Ata’ya ilettiler. Vatandaşlarımızın kendisine ilettiği sorun ve talepleri dinleyen Vali Ata, sorunların çözümüne ilişkin ilgili kurum müdürlerine talimatlar verdi.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.