Lokantacılar Oda Başkanı Şahinoğlu: “Esnaf Bakanlığı kurulmalı”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

520 üyesi bulunan İskenderun Lokantacılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu, esnafın durumunun çok sıkıntılı olduğunu belirterek, “Esnaf Bakanlığı kurulmalı” dedi.
Şahinoğlu, kendisini ziyaret eden İGC Başkanı Veysel Cıncık ile esnafın sorunları üzerine sohbet etti. Şahinoğlu, esnafların şu anda bağlı bulundukları odalara aidatlarını dahi ödeyemeyecek durumda olduğunu, sıkıntıların her geçen gün arttığını belirtti. Şahinoğlu, şöyle konuştu:
“Hükümetimiz zaman zaman faizsiz kredilerle ya da başka türlü destekler sağlıyor ama, bunlar bile yeterli olmuyor. Siftahsız kapatan esnaflarımız çoğaldı. 2008 yılına kadar durum kötü değildi. Daha sonra bugüne gelene kadar işlerimiz iyice azaldı. Sıkıntılar çoğaldı. Esnaf borçla idare etmeye çalışıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız esnaf sorunlarının anlatıldığı kurultaylara katılarak sorunları öğreniyor ve bu yönde talimatlar veriyor. Buna rağmen esnafın ekonomik düzeyi git gide aşağı iniyor. Bunların toparlanması, sadece esnaf için çalışması ve kararlar alması için mutlaka Esnaf Bakanlığı’nın kurulması gerekir diye düşünüyoruz.”
Yerel basının kendilerine çok destek olduğunu bunun için teşekkür ettiklerini belirten Şahinoğlu, “esnaf, toplumun temel direğidir ve yıkılmaması için çabalamak gerekir’’ dedi.
İGC Başkanı Veysel Cıncık da, esnafın kötü günler yaşamasının herkesi etkilediğini belirterek, bu konuda çok daha olumlu kararlar alınacağına inandığını belirtti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.