Orman İşletmenin izniyle “çürük ağaçlar kesildi”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Namık Kemal Ortaokulu’nun bahçesinde bulunan tamamen çürümüş 27 ağaç Kaymakamlık onayı ile kesildi.
Her biri yaklaşık 60 yaşında olan çam ağaçlarının aniden öğrencilerin üzerine devrilme riski taşıdığı, İskenderun Orman İşletme Şefliği uzmanları tarafından yapılan incelemeler sonucu saptandı.
Buna istinaden ağaçların tamamen çürüdüğünü belirten bir rapor hazırlandı. Orman İşletme Şefi Mehmet Başaran imzasıyla hazırlanan resmi yazıda şöyle denildi:
“26 Eylül 2017 tarihli yazınızda bahsedilen Namık Kemal Ortaokulu’nun bahçesindeki 27 adet ağacın kesilmesi sonucunda elde edilecek odunun, ileri derecede çürümüş olması nedeniyle ekonomik değeri bulunmamaktadır.”
İskenderun Kaymakamlığı’nın raporu incelemesinden sonra belirtilen ağaçların kesilmesi için onay verildi. Okul Müdürü Ali Koç, tüm onayları aldıktan sonra İskenderun Belediyesi’ne başvurarak, kesim için ekip talep etti.
Belediye ekipleri ağaçları keserken bazı vatandaşların tepki göstermesi üzerine, okul yetkilileri insan hayatının söz konusu olduğunu ve yerine çabuk büyüyen kaçuk ağaçlarının ekileceğini ifade ettiler.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.