KIRIKHAN STANDINA HEMŞERİ İLGİSİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’ın tarihi ve kültürel değerlerinin, dünyaca ünlü muhteşem lezzetlerinin, muhteşem el sanatlarının ve kültürel çalışmaların yerli ve yabancı konuklarla buluşturulduğubu yıl 6.cisi düzenlenen “Başkent’te Hatay Günleri” 01 Kasım 2017 Çarşamba günü saat 12.30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı.

Hatay’ın hem ulusal hem de uluslararası alanda tanınırlığını sağlamaya yönelik olarak bu yıl altıncısı düzenlenen ve  İlk gün yapılan stant ziyaretlerinde Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Hüseyin Yayman, Hatay Valisi Sayın Erdal Ata, Danıştay Başsavcısı Halil Yılmaz, Hatay Milletvekilleri Birol Ertem, Fevzi Şanverdi, Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, Mehmet Öntürk, Orhan Karasayar,  Serkan Topal, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, Hatay Birlik Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer, Hatay Valisi Erdal Ata, HBŞ Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Belediye Başkanları,Ankara Cumhuriyet Başsavcısı, Kırıkhan Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H.İbrahim Cesur, Ziraat Odası Başkanı Hasan Bilgili, Muhtarlar Dernek Başkanı Süleyman Durgun, MKÜ Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr.Tülin Durgun Yetim, MKÜ Araştırma Hastanesi Baş Müdürü Hüseyin Karakulak,  Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Müdürü Abdullah KARAMAN, Ak Parti Kırıkhan İlçe Başkanı Ömer Ayhan Şıhça, MHP İlçe Başkanı Erhan Yavuzyılmaz, Kırıkhan’lı Muhtarlar, STK temsilcileri, (HGC)Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet  Yetişen, HGC.2.ci Başkanı Sadullah Ergin, Hatayinternet TV sahibi Gazeteci Ali Ceren, Ulusal ve Yerel Basın Mensupları, Belediye Meclis üyeleri ve Ankara’da yaşayan hemşerilerimiz fuar etkinliğini ziyaret ettiler.

Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Birlik Vakfı tarafından düzenlenen ‘‘Başkent’te Hatay Günleri’ etkinlikleri mehteran gösterisi ile başladı. Halk oyunları gösterisinin ardından sergilenen kına ekibinin gösterisi izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Program efsanevi güzel Defne ve ona aşıkApollon’u canlandıran gençlerin gösterisinin ardından açılış konuşmaları ile devam etti.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül, son dönemde Hatay’a yapılan yatırımlardan bahsetti. Hatay’ın sadece bir gastronomi şehri olmadığını belirten Bakan Gül, ilimizin istiklal meşalesini yakan öncü şehirlerinden biri olduğunu dile getirdi. Bakan Gül konuşmasının devamında ‘’Hatay Türkiye’nin nadide şehirlerinden biridir. Hatay’a gelirken hem turizminden, hem gastronomiden ama en önemlisi milli mücadele ruhundan da bütün vatandaşlarımız istifade edecektir. Bu ülke için, ay yıldızlı bayrağımız için ilk kurşunu atan, ölüme seve seve giden cengaverlerin yaşadığı şehirdir Hatay. Bununla ne kadar övünsek azdır.’’ dedi.

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na gastronomi alanında Hatay’ın dahil edildiğini anımsatan Bakan Gül, ‘’Ben bu katkılarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu değerler hepimizin ortak değerleridir. Hatay’ın en büyük zenginliği birliğidir, beraberliğidir, hoşgörüsüdür. Bunu da çok değerli Hatay halkı ayakta tutmaktadır. Hangi düşüncede, hangi inançta, hangi yaşam tarzında olursa olsun bunları birer farklılık değil zenginlik olarak gören Hatay tüm dünyanın örnek alması gereken bir modeldir. İnşallah birliğimiz kıyamete kadar daim olacaktır.’’ dedi.

Hatay Valisi Erdal Ata ise yaptığı konuşmada başkentimizden, hoşgörünün ve kardeşliğin başkentine açılan bir pencere olan etkinliğin, beş gün boyunca Ankaralılara Hatay’ımızın güzelliklerinden örnekler sergileyeceğini dile getirdi.

Kadim bir kent olan Hatay’ın, tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığını, bu nedenle tarihi, kültürel, turistik alanlarda sayısız değere sahip olduğunu belirten Vali Ata,  ilimizi sözle anlatmanın hem etkili hem de pek mümkün olmadığını, bu sebeple düzenlendikleri Başkentte Hatay Günleri etkinliği ile Ankara’da Hatay’ı bir süreliğine yaşatarak, tattırarak anlatmayı amaçladıklarını ifade etti.

Programda Hatay Milletvekilleri Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, Orhan Karasayar,  Serkan Topal ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da kısa birer konuşma gerçekleştirdiler.

Konuşmaların ardından Bakan Gül, Vali Ata ve ilimiz protokolü açılış kurdelesini hep birlikte keserek Başkent’te Hatay Günleri’nin resmi açılışını yaptılar. Vali Ata ve beraberindekiler Hatay’ın birbirinden güzel ve değerli eserlerinin sergilendiği stantları da tek tek gezerek ürünleri yakından inceledi.

Ziyarette Kırıkhan standında ilçenin Nar, Havuç, Hurma, Kömbe gibi yöresel ürünleri ikram edildi.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, Ankara’daki Hatay Günleri’nde Hatay’lı hemşerileriyle Bir araya geldi. Hatay’ın kültürel özelliklerini ve yöresel ürünlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen Ankara’da Hatay Günleri etkinliğinde Kırıkhan Belediyesinin yöresel ürünlerini , Osmanlı Köyü Uygulama Projesi ve Gölbaşı Gölü Resim Sergisini tanıttığı Kırıkhan Standı ilk gün hemşerilerimizden büyük ilgi gördü.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, Ankara’da düzenlenen Hatay Günleri’nde açılış töreni sonrasına hemşerileriyle bir araya gelerek Kırıkhan standına uğrayan bütün hemşerileriyle sohbet etti.

Ankara halkıyla birlikte Hatay’lı ve Kırıkhan’lı hemşerilerimiz ile medya kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdiği Kırıkhan standında Ankara’da Hatay Günleri Etkinliğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, “Yüzyıllardır barış içerisinde yaşadığımız bu coğrafyanın güzelliklerini Başkent Ankara’daki dostlarımızla bir araya gelerek bu yılda Ankara AKM Etkinlik alanında 6.cısı düzenlenen Hatay Günleri’nde tüm Hatay’lı hemşerilerimizle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız Hatay’ın ve Kırıkhan ilçemizin güzelliklerini, kültürünü ve yöresel ürünlerinin yanı sıra bu yıl da hem Gölbaşı Gölü Resim Sergisi hem de Osmanlı Köyü Uygulama Projesini halkımızın beğenisine sunarak Ankara’daki dostlarımızla paylaşmak ve onları ilçemizde yapılan hizmetler ve çalışmalar konusunda bilgilendirmektir.

Biz tüm insanları seviyoruz ve onlara değer veriyoruz. Tüm dünyada ve özellikle ülkemizin huzur, barış ve kardeşliğe ihtiyacı olduğu bu hassas dönemde dini, dili, inanışı her ne olursa olsun tüm insanların Ankara’da 6.cisi düzenlenen Geleneksel Hatay Günleri etkinliğine gelerek birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde, bir arada yaşayan şehrimizin insanlarını görerek kültürlerimizi ve yöresel ürünlerimizi tanımasını istiyoruz. Bizleri standımıza kadar gelerek Ankara’da yalnız bırakmayan ve ilgisini eksik etmeyen tüm hemşerilerimize en içten duygu ve sevgilerimle teşekkür ediyor ve standımızı ziyaret etmeleri için tüm hemşerilerimiz ile birlikte Ankaralı vatandaşlarımızı da Kırıkhan standımızı gezmeleri için davette bulunuyorum.” dedi.

1-5Kasım 2017 tarihleri arasında Ankara (AKM) Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecek olan 6.Geleneksel Hatay Günleri Etkinliği, 5Kasım Pazar günü saat 20’ye kadar devam edecek.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.