Fener Alayında Cumhuriyet Coşkusu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94.yılını kutlama etkinlikleri çerçevesinde, İskenderun Bahçeşehir Koleji’nin 28 Ekim Cumartesi akşamı ‘’Ne senden vazgeçeriz, ne eserinden’’ ilkesiyle sahilde düzenlediği Fener Alayı ve Anıt Alanındaki kutlama programı büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Özellikle çocukların ‘’yaşadıklarını, yaptıklarını’’ unutmamaları,  Cumhuriyeti yaşayarak öğrenmeleri açısından önemli bir kazanım oldu. Üstelik ailelerin ilgisi, katılımı beklenenden daha fazla oldu. Üstelik  Fener Alayına gönüllü katılmak isteyenler, hatta hazırlık yapanlar, katılımın beklenenden fazla olmasına yol açtılar ve onlar  da unutulmaz anlar yaşadılar. Bu bizleri de çok mutlu etti.

Akşam 19.30 da Park Forbes AVM önünde Fener Alayı korteji oluştu. Okul Bandosunun arkasında, öğrencilerin taşıdığı büyük boy Türk Bayrağı ve Atatürk portresi, öğrencilerin öğretmenleriyle hazırladığı Cumhuriyetle ilgili dövizler ve pankartlar, çocukların bayrak amblemi balonlarla ve ellerindeki bayraklarla oluşturduğu tablo, ailelerin bayrak ve fener-meşale-cep telefonu ışığı ile yürüyüşe katılması tam bir karnaval havası oluşturdu.

Fener Alayı, Anıt Alanına ulaşınca buradaki kutlama programı başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından 5.Sınıflardan oluşan koronun söylediği Atatürk şarkıları ve marşları büyük beğeni topladı. Folklor ekibinin gösterisi ise alandakileri de coşturdu.

Törende bir konuşma yapan Bahçeşehir Koleji Müdürü Mustafa Uçan: ’’Bizdeki Cumhuriyet ve Bayrak sevdası da, Atatürk sevgisi de bir başkadır. Bu Fener Alayı ile bu sevdayı, sevgiyi bir kez daha yaşadık’’ diyerek, önce çocuklara, sonra da ‘’içindeki çocuğu yaşatan’’ büyüklere duygularını sordu. Çoğu ilk kez bir Fener Alayına katıldıklarını, bu önemli bayramı coşkuyla yaşadıklarını, bundan sonra da her yıl benzer kutlamalar istediklerini söylediler. Özellikle büyük babalara ve büyük annelere torunlarıyla beraber Cumhuriyet Bayramı coşkusuna katıldıkları için teşekkür ederken, ‘’Saygıyla, hürmetle ellerinizden öpüyoruz, Allah sizleri başımızdan eksik etmesin’’ demesi duygulu anların yaşanmasına vesile oldu.

Mustafa Uçan konuşmasında ‘’Hataylıların Atatürk’e, Cumhuriyete, Bayrağa bir başka sevdalı olduğunu, çünkü 1923’ten 1938’e kadar Fransız mandasında kaldığını, bu süreçte Atatürk’ün ‘’Hatay Sorununa’’ bizzat sahip çıkarak, Fransız yönetiminden kurtularak Türkiye’ye katılması yönünde verdiği mücadeleyi anlatıp, Atatürk sevgisinin  temelinde bu ‘’sahiplenme duygusu’’ olduğunu vurguladı.

10.Yıl Marşı, İzmir Marşı eşliğinde ‘’Bağımsızlığı ve Özgürlüğü’’ sembolize eden bayrak ve balonlar gökyüzüne bırakıldı. Mustafa Uçan, destek olan ve katkı verenlere teşekkür ederken, özellikle güvenlik konusunda büyük bir özveri ve hassasiyetle görev yapan İskenderun Emniyet Teşkilatına da özellikle teşekkür etti. Gelecek bayramda buluşmak temennisiyle tören sonlandı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.